Boli

#podcast #Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea! #marturii #mastectomie #cancer de san

Exista viata dupa mastectomie. Un podcast dedicat pacientelor diagnosticate cu cancer de san

Platforma  Pacientul 2.0 lanseaza astazi podcastul despre viata dupa mastectomie, cu marturisirile unor femei care au trecut prin aceasta experienta.

Povestile lor sunt un mesaj optimist si de incurajare si fac parte din campania „Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea!”, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania si Asociatia Imunis, cu sprijinul Roche Romania:

 „Acolo este o piele foarte subtire si se vede realmente pulsand inima. Iar pentru mine asta este poezie si imi da forta.”, spune Cosmina.

„Cand m-am vazut prima data dupa mastectomie, am realizat ca mintea mea a sters fara sa imi dau seama cei 12 ani in care am avut un singur san.”, precizeaza Mihaela.

„Reactia sotului a fost una foarte normala.  M-a vazut ca ma schimbam si imi puneam o bustiera si in bustiera mi-am pus niste bureti. Probam o rochie. Mi-a zis: tu stii ca eu am si uitat, de multe ori nici nu imi dau seama ca tu ai un san.”, adauga Delia.

Podcastul poate fi ascultat pe canalele Pacientul 2.0 de pe Anchor.fm si Spotify.

Campania „Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea” mai cuprinde: doua testimonale ale unor femei care au trecut prin experienta unui cancer de san (pot fi vazute aici si aici), un clip cu sfaturi pentru pacientele diagnosticate cu acest tip de afectiune oferite de Yolanda Cretescu, psihoterapeut, si terapii de grup gratuite, atat pentru paciente, cat si pentru membrii familiilor si apropiatii acestora, care sunt in desfasurare in aceasta perioada.

”Este ceva teribil sa-i spui cuiva ca o sa ramana fara san. Spunea cineva ca diagnosticul ramane acelasi indiferent de modul in care dai vestea. E adevarat, dar impactul pe care il are asupra femeii cand spui intr-un anumit fel conteaza extrem de mult.  Pe mine nu ma deranjeaza daca izbucnesc izbucnesc in lacrimi. Trebuie sa le dai spatiu sa se manifeste.  E nevoie de foate mult timp. De multa rabdare. Altfel totul e pe banda rulanta. Nu mai tratezi oameni. Tratezi bucati de carne. Exact asta incerc sa evit.”, spune dr. Victor Titirez, medic specialist chirurgie onco-plastica, Spitalul Euroclinic.

In Romania, peste 9000 de femei afla ca au cancer de san in fiecare an, iar diagnosticul si tratamentul vin cu un puternic impact emotional pentru paciente. De aceea, campania  doreste sa transmita ca femeile diagnosticate cu cancer de san au nevoie de empatie, sprijin si intelegere din partea tuturor celor implicati: de la medicii care le comunica diagnosticul, la familie si prieteni.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare