Boli

#piele #insomnie #chelie #toxine #boli #boala #poluare

Efectele poluarii asupra sanatatii

Temperaturi foarte ridicate, trafic de automobile la maximum, vegetatie redusa... aerul devine uneori irespirabil. Atmosfera, solul, apa – intreg mediul exterior este in pericol. Dar care este aploarea acestei amenintari, consecintele asupra sanatatii noastre?

 

Iata doar cateva dintre tulburarile de sanatate la care suntem supusi din cauza poluarii.

Atacul asupra pielii

Cancerul de piele, tumorile cutanate, dar si imbatranirea prematura a pielii sunt doar cateva dintre bolile cauzate de poluare. Specialistii sunt de parere ca radiatiile ultraviolete sunt responsabile de majoritatea afectiunilor produse la nivelul epidermei. Din pacate, pielea expusa la poluare incepe din ce in ce mai mult sa sufere modificari de culoare, textura, elasticitate si astfel se rideaza foarte usor, devine palida, terna si uscata.

Somn dificil, chiar insomnie

Insomnia este o afectiune de care tot mai multi oameni se plang in ultima vreme si care se pare ca este cauzata si de poluare si aerul irespirabil, mai ales din orase. Odihna este necesara pentru organism pentru ca sustine sistemul imunitar si ajuta la o mai buna reactie in timpul epidemiilor. De asemenea, sistemul nervos va functiona mai bine, iar rezultatul va fi o mai buna gestionare a stresului cotidian, o capacitate de concentrare superioara si o memorie mai buna.

Poluarea, cauza importanta a cheliei

Efectele negative asupra sanatatii se pare ca se regasesc si la capitolul podoaba capilara. Astfel, se pare ca barbatii care traiesc in zone poluate sunt mult mai predispusi calvitiei, spre deosebire de cei care locuiesc in regiuni cu o atmosfera curata. Acesta este rezultatul unui studiu britanic care releva faptul ca toxinele prezente in aerul poluat pot opri cresterea parului prin blocarea mecanismelor care produc proteina din care este compus firul de par.

Risc de formare a cheagurilor sangvine

Expunerea la substantele din gazele de esapament poate creste riscul de formare a cheagurilor sangvine potential letale. Acesta este semnalul de alarma pe care il trage o echipa de cercetatori americani.

De asemenea, acestia considera ca expunerea la substantele formate in urma arderii carburantilor poate creste riscul de maladii cardiace si accident cerebral. Din pacate, afectiunile nu se opresc aici si cercetatorii au mai descoperit ca aceste substante toxice provoaca si formarea trombozei venoase – cheaguri de sange in venele picioarelor.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului