Boli

#spate #durere de spate #durere

Durerile de spate ar putea duce la moarte prematura, releva un studiu

Suferiti de dureri de spate? Atunci aceasta informatie te intereseaza: un studiu realizat de experti in sanatate a scos la iveala faptul ca durerile de spate ar putea duce la moarte prematura. Da, exact asa cum ai citit! Durerea de spate cauzata de o accidentare sau de o postura proasta reduce durata de viata a persoanei care sufera de aceasta afectiune.

 

Cercetatorii de la Universitatea din Sydney, Australia, au efectuat mai multe teste si au ajuns la concluzia ca persoanele cu dureri de spate cronice (care dureaza mai mult de 3 luni) au cu pana la 13% mai multe sanse de a muri prematur.

"Este important ca aceasta sa fie perceputa ca o afectiune care necesita ingrijire specializata si nu trebuie trecuta cu vederea, deoarece acest lucru ar putea afecta calitatea vietii si ar putea reduce longevitatea", au spus ei.

Motivul pentru care trebuie sa acordam atentie durerilor de spate este ca aceasta parte a corpului serveste adesea drept marker pentru alte boli, iar atunci cand durerile de spate sunt trecute cu vederea, se pierde timp pretios in diagnosticarea afectiunii reale.

Rezultatele cercetarii au fost publicate in European Journal of Pain, iar expertii au examinat ratele de dureri de spate si varsta la deces la 4.390 de gemeni cu varsta de peste 70 de ani. Rezultatele au aratat o legatura, sugerand o relatie intre durerile de spate recurente si un semn al unei alte boli. Deocamdata, expertii vor continua sa cerceteze tratamente interventionale eficiente pentru persoanele cu dureri de spate severe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare