Boli

#cauze dureri de spate #doctor #dureri de spate

Dureri de spate? Cauzele acestora si cand trebuie sa mergi la doctor

Durerile de spate pot fi sacaitoare, pot aparea brusc sau te pot evita zile intregi. Uneori trec de la sine, fiind cauzate de factori trecatori, alteori, insa, persista si necesita atentie de speciliatate. Vom trece in revista cauzele durerilor de spate si vom evidentia acele situatii in care ar trebui sa mergi la doctor.

 

Munca de la birou sau stresul pot genera dureri in zona superioara a spatelui

Cel mai adesea, durerea superioara a spatelui este cauzata de o postura deficitara la birou sau in fata computerului. Aceasta postura poate genera spasm muscular intre omoplati.

Alaturi de postura deficienta, incordarea muschilor din jurul gatului, a umerilor si a celor dintre omoplati poate avea si alte cauze cum ar fi stresul, exercitiile intense sau somnul intr-o pozitie nefireasca.

Ce poti sa faci - Un episod tipic de incordare msculara dureaza de obicei doar cateva zile. In tot acest timp se recomanda sa stai acasa sa te odihnesti, sa folosesti gheata si medicamentele antiinflamatrorii (ibuprofen, naproxen, etc.)

In ce situatii ar trebui sa consulti medicul

  • Durerea persista si ai nevoie de calmante - Daca durerea dureaza mai mult de cateva zile sau necesita medicamente pentru calmare, se recomanda sa mergi la doctor pentru o evaluare.
  • Durerea necesita repaus la pat - Daca durerea iti limiteaza activitatea cotidiana si trebuie sa stai acasa in pat, este un caz de urgenta.
  • Durerea nu dispare - Ai facut toate tratamentele posibile, masaje, ba chiar ai cumparat si o saltea noua si durerea persista - poate fi simptomul unei tumori pulmonare.
  • Ai suferit un accident de masina - Daca in urma unui accident, pe moment te simti bine, este posibil sa nu soliciti consultul unui medic. Cu toate acestea, in scurt timp inflamatia muschilor si a ligamentelor poate genera dureri mari in partea superioara a spatelui. Consulta medicul in cazul unui accident, mai ales daca ai si alte simptome cum ar fi oboseala, ameteli si dureri in zona gatului.
  • Simti durere si in lateral - Cei care au avut o piatra la rinichi stiu ce dureri agonizante de spate poate provoca aceasta pietricica. O astfel de problema este insotita de dureri severe in partea superioara a spatelui, dar si sub coaste. De asemenea, urina poate fi rosie sau maronie.
  • Ai febra - Daca durerea de spate este insotita de febra, s-ar putea sa ai gripa. Totusi, sunt si situatiile in care aceasta durere de spate cu febra este insotita si de amorteala sau furnicaturi in brate, iar acestea pot semnala o infectie a coloanei vertebrale. Factorii de risc pot fi faptul ca esti imunosuprimat, ai cancer, ai diabet, sau esti obez.
  • Durerea coboara in piept - Amorteala sau slabiciunea in brate poate fi semnul unui accident vascular cerebral, sau poate fi un indiciu al unei placi in peretele aortei, cel mai mare vas de sange din corpul uman si care se afla in dreptul pieptului. Ea este riscanta daca suferi de tensiune arteriala oscilanta de mai mult timp, pentru ca poate provoca o ruptura la nivelul toracelui si / sau dureri de spate.
  • Esti foarte obosit - Semnele subtile ale unui atac de cord includ greata, greutate in respiratie, oboseala extrema si dureri de spate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare