Boli

#durere cap #afectiune #boala #tratament

Dureri de cap? Iata ce incearca sa-ti transmita

Suferi de dureri de cap si nu intelegi ce se intampla, care este cauza lor? Potrivit WebMD, exista peste 150 de tipuri diferite de dureri de cap, insa un lucru este sigur: durerile de cap semnaleaza prezenta unei afectiuni si nu trebuie ignorat.

Din fericire, exista cateva moduri de a determina sursa potentiala a durerilor. Iata cum poti descifra ce incearca sa iti spuna durerea de cap:

Durerea frontala

Atunci cand durerea de cap este situata in partea din fata a creierului, aceasta poate determina o serie de alte manifestari: migrene, dureri de ochi, dureri sinusale sau deshidratare. De obicei, toate acestea indica o cauza majora: somnul insuficient. Daca suferi de oricare din aceste simptome, bea un pahar mare de apa si incearca sa dormi. Te va ajuta mult daca acoperi ferestrele cu o draperie inchisa la culoare, astfel incat sa reduci la maximum lumina din dormitor.

Durerea din mijlocul capului

Durerea pe care o resimti in mijlocul capului este, de obicei, caracterizata de tensiune, greata, tuse si senzatie de frig. Iar toate acestea semnaleaza hranirea insuficienta si lipsa de hidratare. Mananca si bea ceva si te vei simti mai bine rapid.

Durerea din spatele capului

Atunci cand durerea este localizata in partea din spate a capului, aproape de baza gatului, aceasta poate proveni de la o afectare a coloanei, cum ar fi spondiloza cervicala, de la tensiunea arteriala sau, si de aceasta data, de la lipsa de hidratare. Bea apa si ia o pauza, daca se poate, aseaza-te in pat, pe o parte, cu genunchii indoiti, astfel incat sa detensionezi coloana vertebrala.

Durerea in zona tamplelor

Atunci cand te dor tamplele, durerea ar putea semnala tensiune ori durerea de trigemen (aceasta este puternica, apare de obicei la ceafa, insa poate radia si inspre tample).

Daca durerile tale de cap devin progresiv mai dificil de suportat, mergi la medic. De asemenea, daca durerea e prezenta atunci cand te trezesti, poate fi un semn de presiune inter-craniana ridicata, conditie ce se poate dovedi letala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare