Boli

# cauze dureri abdominale #cauze dureri #dureri abdominale #cauze

Dureri abdominale in partea stanga? Iata de ce boli grave poti suferi

Durerile abdominale in partea stanga pot fi provocate de boli grave. Poate de multe ori treci cu vederea un mic discofort aparut in partea de jos a abdomenului, insa daca durerile devin tot mai frecvente si acute, ar trebui sa le iei in serios. Care sunt principalele cauze ale durerilor abdominale care apar in partea stanga:

Colita

Simptomele colitei apar treptat spre deosebire de cele care apar in cazul diverticulitei. Colita provoaca modificari ale functiei intestinale, cum ar fi prezenta diareei sau diaree cu sange. Colita este provocata de infectii, toxiinfectii alimentare sau din cauza unui nivel scazut de sange.

Gastrita

Gastrita este termenul folosit pentru a defini toate afectiunile care implica inflamarea mucoasei stomacului. Aceasta inflamatie poate fi provocata de infectii, din cauza administrarii unui medicament sau din cauza consumului ridicat de alcool. Simptomele gastritei apar din senin sau se dezvolta in timp, in cazul gastritei cronice. In unele cazuri, gastrita duce la aparitia ulcerului.

Zona zoster

In cazul in care ai avut varicela, virusul varicelo-zoster poate ramane in organism in stare lantenta zeci de ani inainte de a reveni sub forma bolii zona zoster. Daca durerile in partea stanga vin insotite de eruptii cutanate, amorteala sau arsuri, va trebui sa mergi la doctor pentru a-ti face un test pentru depistarea zonei zoster.

Indigestie

Starea de disconfort si de balonare care apare dupa ce mananci prea mult, o senzatie de arsura a stomacului sunt doar cateva dintre semnele care anunta o indigestie. Indigestia apare atunci cand orice regula alimentara este incalcata, in cazul unei stari de anxietate, poate fi generata de reactia la unele medicamente, sarcina, sau o afectiune. Exista multe medicamente pentru tratarea indigestiei, dar primul pas este sa iti echilibrezi dieta alimentara.

Chisturi ovariene

Multe femei se confrunta cu chisturi ovariene, care de obicei sunt nedureroase si dispar de la sine. In timp ce unele femei nici nu isi dau seama ca au chisturi, altele se confrunta cu durere pelviana. In partea stanga a abdomenului durerea este mai puternica si poate fi insotita de febra, ameteala si respiratie accelerata care pot fi semnele unui chist ovarian care s-a spart sau o torsiune ovariana care necesita tratament imediat.

Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi apar atunci cand bucati din depunerile de minerale care se formeaza natural in rinichi se sparg si ajung in uretra. Pe langa durerea abdominala greu de suportat, mai apar simptome precum disconfort la urinare si miros neplacut, urina decolorata, precum si nevoia de a merge tot mai des la toaleta.

Boala inflamatorie pelviana

Boala inflamatorie pelviana este o infectie si o inflamare a organelor pelviene feminine, printre care uterul, trompele uterine, ovarele si colul uterin. Aceasta afectiune poate sa nu aiba simptome, insa in unele cazuri pot aparea dureri pelviene, febra, disconfort vaginal, dureri in timpul urinarii sau dureri in timpul actului sexual.

Hernie

Cel mai evident simptom al unei hernii este o umflatura care apare la nivelul abdomenului si care se datoreaza unui organ care impinge printr-o deschindere in muschi sau alte tesuturi. Exista mai multe tipuri de hernie, insa cea mai frecventa este hernia inghinala. Durerea se agraveaza atunci cand tusesti, razi, faci exercitii fizice sau cand depui efort.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare