Boli

#vindecare sleroza multipla #dr. Vanessa Youness #scleroza multipla

Dr. Vanessa Youness: „Am invins scleroza multipla si inteleg foarte bine ce simt pacientii nostri in toate fazele bolii”

Dupa 12 ani de la nemilosul diagnostic de Scleroza multipla primit de catre Dr. Vanessa Youness, aceasta a decis impreuna cu cel care a salvat-o, dr. Stefan Stangaciu, care i-a promis in urma cu 12 ani ca nu va ajunge niciodata in caruciorul cu rotile si asa a si fost, sa ajute la randul ei si pe altii. Asa a luat nastere Fondul de Investitii, Fundatia si Clinica YOUness, prin intermediul carora, mii de pacienti sunt ajutati anual ca sa invinga cumplita boala.

 

In urma experientei teribile prin care a trecut, doctorul Vanessa Youness a inteles ca sunt foarte multi oameni care trec prin aceeasi situatie traumatizanta, iar cel mai important lucru in acel moment, dincolo de tratamentul in sine, este sa fii alaturi de cineva care intelege ce simti cu adevarat in fiecare faza a bolii si, desigur, a tratamentului.

“Pentru a-mi lua tratamentul prescris de profesorul Stefan Stangaciu, foarte multi ani mergeam la casa domnului doctor, aflata intr-un loc superb, la 30 de kilometri de Bucuresti. Pentru ca ma simteam foarte bine acolo, aparuse gandul ca ar fi minunat sa existe astfel de locuri si pentru alti pacienti cu diagnostic similar sau pentru medici ca sa invete astfel de terapii alternative. Anii au trecut, insa gandul acela a ramas. Si pentru ca am fost omul potrivit la locul potrivit, am reusit sa construiesc aceasta clinica, din motivatia de a trata boala intr-un alt mod, din diferite puncte de vedere si diferite realitati, care exista totusi, chiar daca nu se vad. Proiectul s-a nascut in urma cu trei ani si jumatate. Apoi, anul trecut am infiintat si o fundatie care se focuseaza pe cercetarea medicala in terapii alternative, dar si un Fond de Investitii. Acesta a luat nastere din dorinta de a consolida si restaura frumusetea cladirilor care au stat martore la o istorie impresionanta a tarii noastre. Iar pentru ca acest concept sa aiba si un scop social, profitul din activitatea anuala este donat Fundatiei YOUness, care militeaza pentru cercetare medicala si tratamente revolutionare naturale”, declara doctorul Vanessa Youness.

Dr. Vanessa Youness: “Mi s-a spus ca in doar 6 luni voi ajunge in scaun cu rotile, iar in prezent sunt vindecata gratie tratamentului holistic al doctorului Stangaciu”

Scleroza multipla este o boala al carei nume iti ridica fiori pe sira spinarii, tocmai pentru ca are ca efecte multiple dizabilitati grave, in urma carora viata persoanei diagnosticate este grav afectata. Insa dr. Vanessa Youness nu s-a lasat descurajata de primirea unui astfel de diagnostic cu 12 ani in urma. A apelat la apifitoterapie si, cu un stil de viata complet schimbat si un protocol riguros, a reusit sa stopeze un diagnostic cu prognostic sumbru.

Scleroza multipla este probabil cea mai frecventa afectiune neurologica ce ii limiteaza actiunile unui adult tanar, intre 20 si 40 ani. Aceasta boala ridica numeroase probleme, majoritatea fiind urgente neurologice, atat in fazele precoce, cat si in cele tardive ale bolii.

“Am plecat si in Italia la un neurolog renumit care a confirmat diagnosticul din tara. La 22 de ani nu m-am lasat pana nu am ajuns in Anglia, la insusi medicul care facea medicatia pentru scleroza multipla. Din nefericire, mi-a pus acelasi diagnostic. Speriata fiind de efectele adverse ale injectiilor cu Avonex, medicatia care nu vindeca boala, ci, doar ii incetineste evolutia cu 5%, am refuzat acest tratament pe al carui prospect scria ca reactiile adverse care se intalnesc in proportie de 45% constau in depresie si chiar cazuri de suicid. M-am intors in tara si m-am gandit serios ca trebuie sa accept boala, insa nu pana sa caut si solutii alternative. Am inceput sa privesc boala ca pe cea mai mare sansa a vietii mele, iar cand o prietena de la Cluj mi-a povestit de rezultatele fantastice obtinute de domnul profesor Stefan Stangaciu, un apifitoterapeut de renume international, l-am sunat si l-am intrebat daca ma poate ajuta. Protocolul sau este extrem de detaliat: de la ce alimentatie trebuie sa mananci, la ce ora e nevoie sa mergi la culcare, ce tip de sport sa faci, totul individualizat pe situatia pacientului. Mi-amintesc ca i-am spus orice e nevoie, doar sa nu ajung intr-un scaun cu rotile. Asta era cea mai mare frica a mea. In toti anii care au urmat, am parcurs cu disciplina protocolul de tratament apifitoterapeutic prescris de catre dr. Stangaciu si am facut un control RMN la fiecare inceput de an, sa pot avea o evidenta comparativa anuala asupra evolutiei bolii. Spre bucuria noastra, rezultatele analizelor sustin ca boala nu avanseaza, ba chiar a regresat, avand in vedere ca leziunile avute (4 leziuni care mi-au fost descoperite la diagnosticare) incepusera sa se cristalizeze, ajungand tot mai inactive de la an la an fara sa provoace vreun simptom”, isi aminteste dr. Vanessa Youness.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare