Boli

#Ronapreve #Regkirona # tratamente covid #aprobare medicamente #covid #ema #medicamente

Doua medicamente anti Covid-19, aprobate de EMA

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a aprobat doua noi medicamente pentru tratarea pacientilor Covid. Acestea functioneaza pe baza pe anticorpi monoclonali. Este vorba despre Ronapreve si Regkirona. Ambele sunt indicate de EMA ca fiind promitatoare in cadrul Strategiei UE privind mijloacele terapeutice impotriva Covid-19.

Ambele sunt tratamente care se utilizeaza in stadiile timpurii ale infectiei si sunt pe baza de anticorpi monoclonali antivirali.

“Avand in vedere cresterea numarului de infectii COVID-19 in aproape toate statele membre, este incurajator faptul ca mai multe tratamente promitatoare se afla in curs de dezvoltare in cadrul Strategiei noastre privind mijloacele terapeutice impotriva COVID-19.

Astazi facem un important pas inainte catre obiectivul pe care ni l-am propus de a autoriza pana la cinci tratamente noi in UE inainte de sfarsitul anului. Vaccinarea ramane in continuare instrumentul-cheie pentru combaterea COVID-19, pentru protectia impotriva infectiei, spitalizarii, decesului si a consecintelor pe termen lung ale bolii.

Desi UE are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cetatenii continua sa se imbolnaveasca si sa aiba nevoie de tratamente sigure si eficace pentru a combate infectia si a imbunatati nu numai perspectivele de recuperare mai rapida, ci si cele de supravietuire.

Doua acorduri de achizitii publice au fost deja incheiate pana in prezent si se afla in curs negocieri pentru mai multe mijloace terapeutice impotriva COVID-19, fiind evaluate in prezent de catre EMA. Statele membre pot deja sa recurga la contractul nostru pentru 55.000 de tratamente cu Ronapreve. EMA evalueaza in prezent alte sase medicamente care ar putea primi autorizatia in curand, cu conditia ca datele finale sa demonstreze calitatea, siguranta si eficacitatea lor.

Progresele rapide realizate in cadrul ambitioasei Strategii privind mijloacele terapeutice ne arata ce poate oferi o uniune europeana a sanatatii. Progresul pandemiei in intreaga UE arata cat de fragila este inca situatia si cat de important este ca pacientii afectati de COVID-19 sa aiba acces la tratamente sigure si eficace. Insa aceasta evolutie demonstreaza si mai mult faptul ca trebuie sa continuam campania de vaccinare, in special in statele membre cu rate de vaccinare scazute. Vaccinarea este singura metoda preventiva care poate asigura iesirea din criza”, a declarat comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului