Boli

#implanturi dentare #implanturi

De ce sunt implanturile dentare atat de populare?

Ganditi-va la implanturile dentare ca la niste radacini dentare artificiale, in forma de suruburi. Cand acestea sunt plasate in maxilar, ele se integreaza cu osul natural. Astfel, devin o baza puternica pentru sustinerea unuia sau mai multor dinti artificiali, numiti coroane. Coroanele sunt personalizate pentru a se potrivi cu dintii naturali si cu fiziologia gurii.

Implanturile dentare moderne sunt utilizate cu succes de peste 30 de ani. Ele sunt cele mai solicitate dispozitive medicale disponibile pentru a sprijini noii „dinti” si chiar, mai bine, pentru a permite acestora sa simta, sa arate si sa functioneze natural.

Cand este efectuat de un medic stomatolog experimentat, implantul dentar este una dintre cele mai sigure si mai previzibile proceduri din stomatologie.

Motive pentru care implanturile dentare au ajuns atat de populare

Lipsa unui dinte poate afecta atat sanatatea orala, cat si pe cea digestiva. De asemenea, influenteaza si starea de spirit a persoanei afectate, aceasta simtindu-se mereu incomod cand trebuie sa zambeasca.

Pentru a rezolva aceasta problema dentara, tot mai multe persoane apeleaza la implanturile dentare. Acestea:

Au aspect natural si sunt confortabile

Implanturile dentare sunt concepute sa functioneze la fel ca dintii naturali. in plus, acestea confera pacientilor increderea sa zambeasca, sa manance si sa se angajeze in activitati sociale, fara a-si mai face griji in privinta aspectului lor sau a pierderii protezelor.

Sunt durabile si fiabile

Cu ingrijirea si intretinerea corespunzatoare, implanturile dentare pot rezista foarte mult timp. Ce presupune ingrijirea? Nimic deosebit fata de cea normala: periaj dentar de cel putin 2 ori pe zi, utilizarea apei de gura si a atei dentare, evitarea bauturilor care pateaza si efectuarea de controale periodice.

Au o rata de succes ridicata

Implanturile dentare bine ingrijite ofera „rate de supravietuire" comparabile sau mai bune fata de alte optiuni de inlocuire a dintilor. imbunatatirile tehnologiei si tehnicii implantului dentar au dus si la o rata mare de succes a acestora. Oamenii aflati in stare buna de sanatate au cele mai mari sanse pentru implanturile de durata, dar, cu mai mult efort, si cei cu probleme mai serioase pot beneficia de aceasta procedura stomatologica.

Refac integritatea arcadelor dentare si restabilesc functia masticatiei

Implanturile dentare sunt ancorate in osul maxilarului, la fel ca dintii naturali. Cu timpul, acestea vor ajuta la conservarea osului, dar si la reducerea semnificativa a resorbtiei osoase. inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi va facilita procesul de masticatie si va permite o fonatie adecvata in cazul in care aceasta a fost afectata.

Imbunatatesc caracteristicile faciale si osoase

Prin implantul dentar se pastreaza integritatea dintilor vecini, evitand slefuirile, cum se intampla in cazul lucrarilor de constructie a puntilor conventionale. De asemenea, acestea ajuta la restabilirea unei ocluzii echilibrate, deoarece reduc presiunea asupra dintilor ramasi.

Cine este un candidat bun pentru un implant dentar?

Cel mai bun candidat pentru un implant dentar are urmatoarele atribute:

  • are unul sau mai multi dinti lipsa;
  • are dinti deteriorati si foarte deteriorati;
  • are o buna igiena orala;
  • are o densitate osoasa buna;
  • are o sanatate generala buna.

Toate detaliile legate de implantul dentar se discuta cu medicul stomatolog pentru a vedea daca aceasta procedura este una potrivita sau nu.

Cat de mare este pretul pentru un implant dentar?

Pretul unui implant dentar este unul destul de mare, de obicei. Poate nu are sens, dar atunci cand va ganditi la rentabilitatea investitiei pe care o veti obtine, la asigurarea unui zambet sanatos, functional si frumos, costul se justifica.

Este important sa intelegeti ca un implant dentar nu este un produs simplu. O bucata de titan pur este precis turnata intr-o forma de surub pentru ca implantul sa fie fixat in osul maxilarului. Titanul nu poate fi considerat un material scump, dar procesul de tratare si de fabricare a acestuia este.

Toate implanturile dentare necesita o coroana special conceputa. si pentru ca toata lumea are dinti diferiti, nici doua coroane dentare nu pot fi identice.

Deci, materialele si instrumentele utilizate in intregul proces ridica semnificativ costul implanturilor dentare si influenteaza longevitatea, eficacitatea si calitatea acestora.

Un alt factor de luat in considerare este echipa medicala implicata in procesul de restaurare a danturii. Preturile implanturilor dentare includ, de asemenea, costul asociat cu priceperea si expertiza medicului stomatolog in aplicarea implantului si a coroanei.

Atat procedura de fixare a surubului, cat si cea de asezare a coroanei pe acesta sunt foarte complicate si necesita o cantitate imensa de precizie si atentie. in cele din urma, vor avea loc examinari de rutina si de rezolvare a oricaror alte complicatii, daca exista, in vederea asigurarii unor rezultate impecabile.

Clinica Trident: implanturi dentare de inalta calitate si medici stomatologi cu vasta experienta in domeniu

Daca aveti nevoie de un implant dentar, este indicat sa apelati la ajutorul specialistilor in chirurgie maxilo-faciala sau chirurgie dento-alveolara. Astfel, aveti siguranta ca veti primi serviciile potrivite nevoilor dumneavoastra.

Clinica Trident pune la dispozitie servicii stomatologice de cea mai buna calitate, avand medici specialisti dedicati, care ofera solutii personalizate. in plus, blocul operator modern, dotat cu aparatura de ultima generatie, garanteaza siguranta pacientilor si ajuta in obtinerea celor mai bune rezultate.

La Clinica Trident orice procedura stomatologica devine o experienta placuta!


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare