Boli

#sanatate #boli #apa la genunchi # boli genunchi

De ce apare apa la genunchi

Apa la genunchi apare, de cele mai multe ori, din cauza loviturilor sau a infectiilor la nivelul articulatiilor piciorului. Genunchiul poate avea de suferit din cauza unor leziuni, a suprasolicitarii sau din cauza unor boli. Astfel, genunchii sunt supusi acumularii de lichid, care provoaca aparitia durerilor si a inflamatiilor.

Acumularea de lichid se poate produce in interiorul sau in exteriorul articulatiei genunchiului. In cazul in care apa se aduna in interiorul articulatiei, este important sa se identifice tipul de lichid. Poate fi vorba despre lichid seros (provocat de lensiunile de menisc sau intinderi ale ligamentelor incrucisate) sau poate fi vorba despre sange(frecvent in cazul rupturii de ligament, in leziunile de cartilaj etc.).

De asemenea, acumularea de lichid poate fi provocata de infectiile aparute in urma unei interventii chirurgicale, ca urmare a unei rani profunde. De asemenea, guta sau deteriorarea cartilajelor sunt probleme responsabile de aparitia apei la genunchi.

Alte cauze ale apei la genunchi pot fi obezitatea, sarcina (de regula in ultimele luni ale sarcinii), insuficienta circulatorie, intepaturile de insecte, bolile autoiumune sau tumorile.

Tratarea apei la genunchi

De regula, apa la genunchi poate fi depistata cu ajutorul unei punctii, cu care aspira lichidul si il examineaza. De asemenea, alte variante de depistare a apei la genunchi sunt radiologia, imagistica prin rezonanta magnetica, dar si analizele de sange.

Pentru tratarea apei la genunchi este nevoie, in primul rand, de interventie chirurgicala. Imediat dupa operatie se incepe tratamentul cu antiobiotice. O alta varianta, mai putin utilizata, este artroscopul (un instrument prevazut cu o camera video minuscula si cu lumina), cu ajutorul caruia specialistul poate trata leziunile de la genunchi care au provocat aparitia apei.

Asadar, in mod obisnuit, medicul va incerca sa trateze boala sau afectiunea care a provocat aparitia apei la genunchi, insa indepartarea lichidului articular este esentiala si ajuta la ameliorarea presiunii, durerii si rigiditatii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare