Boli

#sanatate #durere de cap #boli #migrene

Cum tratezi durerile de cap din timpul verii

Crezi ca doar kilogramele in plus sunt adevarata problema pentru care nu te poti bucura de zilele calduroase de vara? Ei bine, dusmanii ascunsi sunt durerile de cap, care apar atunci cand temperaturile cresc cu cel putin 5 grade.

Temperaturile ridicate fac ca vasele de sange din cap sa se dilate si sa preseze nervii, ceea ce duce la o stare foarte sensibila. Rezultatul este ca circulatia sangelui va avea un impact major asupra craniului, ceea ce duce la dureri de cap severe.

Insa, chiar daca durerile reprezinta cele mai intalnite probleme medicale, iar femeile se confrunta mai adesea, le poti preveni si trata foarte usor. In cel mai scurt timp vei fi gata de plaja si distractia de vara.

Durerile de cap cauzate de tensiune

Aceste dureri de cap care se simt precum benzi uriase de plastic care strang creierul, afecteaza numeroase persoane si pot aparea chiar si de 15 ori in decurs de o luna de zile. Aceste dureri de cap sunt cauzate de rigiditatea gatului, a fruntii, scalpului si a fetei. Muschii suprasolicitati irita terminatiile nervoase, care transmit semnale de durere catre creier. Oboseala si stresul pot fi de asemenea responsabile pentru aceste dureri.

Ce poti face: Ia un analgezic precum aspirina sau ibuprofen la primele semne de durere. Poti incerca sa masezi gatul si umerii cu un gel pe baza de lidocaina, care ajuta la relaxarea muschilor.

Cum sa previi: Fa miscare! Persoanele sedentare sunt mult mai expuse riscului de astfel de dureri de cap. Sportul si miscarea este un antidot eficient pentru stres. Miscarea ajuta si la eliberarea de endorfine care au efecte analgezice. De asemenea, protejeaza vasele de sange de inflamatiile care cauzeaza dureri.

Durerile de cap cauzate de sinuzita

Orice stimul care irita sinusurile, fie ca este vorba de o raceala, fie o alergie, le inflameaza si duce la dureri in jurul ochilor. Infectia sinusurilor poate agrava si mai mult situatia. Presiunea din sinusuri trebuie sa fie egala cu presiunea atmosferica. Atunci cand deja sinusurile tale sunt inflamate, schimbarile de presiune din sezonul cald agraveaza durerile.

Ce poti face: Aseaza pe frunte si ochi o compresa calda pentru a reduce inflamatia si ia un analgezic. Daca durerea persista mai mult de patru zile mergi la medic.

Cum sa previi: Curata bine filtrele aparatului de aer conditionat si evita sursele de polen, praf sau mucegai.

Migrenele

Migrenele sunt cele mai severe dureri de cap si sunt cauzate de o serie de factori, printre care si variatiile de temperatura si presiune atmosferica din sezonul cald. Stresul, prea mult sau prea putin somn, foamea sau fluctuatiile hormonale sunt de asemenea responsabile pentru migrene.

Vasele de sange si terminatiile nervoase din creier sunt puternic afectate de acesti factori, ducand la dureri severe, care pot tine chiar si cateva zile. Migrenele se caracterizeaza prin dureri atat de puternice incat afecteaza activitatile normale zilnice, sensibilitate la lumina si greata.

Ce poti face: In acest caz, analgezicele au un efect scazut. Incearca sa asezi pe tample sau frunte o punga cu cuburi de gheata. Poti incerca si medicamente pe baza de triptani care comprima vasele de sange din jurul creierului.

Cum sa previi: Ia regulat suplimente pe baza de magneziu, un mineral care ajuta la reglarea functiei vaselor de sange. Deficienta de magneziu reduce productia de serotonina si duce la inflamatii dureroase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare