Boli

# recuperare accident #accident

Cum te poti recupera dupa un accident?

In viata nu poti sa stii niciodata ce iti aduce ziua de maine, pentru ca desi esti o persoana cu un stil de viata sanatos, poti suferi brusc fie un accident cerebral, fie poti fi parte vatamata in urma unui accident rutier, iar totul de aici poate deveni un adevarat cosmar pentru tine.

In cazul in care ajungi sa suferi un accident, indiferent ca discutam aici despre un accident cerebral sau despre un accident rutier in urma caruia nu te mai poti deplasa, cu siguranta ai nevoie de recuperare medicala.

Pana la a te interna insa intr-un spital de recuperari, trebuie sa fii o persoana pozitiva si optimista, si trebuie sa te gandesti tot timpul la viitorul tau. Trebuie sa iti doresti foarte mult sa poti redeveni persoana care erai inainte de a se intampla nefericitul eveniment.

Se spune ca o foarte mare contributie in ceea ce priveste recuperarea medicala o are psihicul, pentru ca in cazul in care esti o persoana luptatoare, ai sanse mari de a te recupera, mai ales acum cand spitalele de recuperare dispun de cele mai noi tehnologii.

In schimb, in cazul in care esti genul de persoana care priveste cu pesimism viitorul, sansele de a te recupera scad foarte mult, pentru ca in mod evident nu iti dai toata silinta pentru a te recupera.

Asadar, daca esti o persoana optimista si speri sa te recuperezi, te poti interna intr-un spital de recuperare medicala, iar acolo cu siguranta medicii vor stabili ce tip de recuperare ti se potriveste.

Poate specialistii considera faptul ca ai nevoie de fizioterapie, iar atunci cand discutam despre acest tip de recuperare medicala, aceasta se imparte in mai multe categorii si anume: tecarterapie, terapie prin laser, terapie prin ultrasunet, baile galvanice, hidroterapie sau termoterapie.

Indiferent de tipul de terapie dintre cele amintite anterior, un spital de recuperare medicala dispune de specialisti si de aparatura medicala ideala care sa te poata ajuta sa te recuperezi foarte rapid.

Exista insa si posibilitatea ca atunci cand te internezi intr-un spital de recuperare, specialistii sa considere faptul ca pentru a te recupera ai nevoie de kinetoterapie, care mai este cunoscuta ca fiind terapia prin masaj.

Kinetoterapia poate sa ofere rezultate spectaculoase in tratarea durerilor resimtite dupa accidente, iar printre rezultatele spectaculoase ale kinetoterapiei amintim: sedarea durerilor, micsorarea contracturilor musculare, imbunatatirea circulatiei sanguine locale, mentinerea elasticitatii pielii, favorizarea circulatiei limfatice, activarea factorilor metabolici la grupul muscular afectat.

In cadrul spitalelor de recuperare medicala, lucreaza numai medici kinetoterapeuti cu experienta, care sunt foarte buni in meseria pe care o practica, asa ca sunt toate sansele din lume ca persoanele care sunt supuse unei astfel de terapii, sa se recupereze rapid.

Tinand cont de acest aspect, ai putea sa fii mai optimist daca vei fi supus si tu unei asemenea terapii, pentru ca vei avea sanse mari sa te recuperezi rapid.

Odata ce vei parasi spitalul de recuperare, cu siguranta te vei simti mai bine si vei fi cu un pas mai aproape de a redeveni omul de dinainte de accident.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare