Boli

#tratament pietre rinichi #pietre rinichi #litiaza renala

Cum scapi de pietrele la rinichi in mod natural

Pietrele la rinichi, afectiune cunoscuta medical sub denumirea de litiaza renala, se formeaza in urma acumularii de saruri si minerale la nivelul rinichilor. Marimea lor variaza de la dimensiunea unui cristal de zahar pana la cea a unei mingi de ping-pong.

Statisticienii au stabilit faptul ca pietrele la rinichi apar la una din 20 de persoane. Deshidratarea poate fi una dintre cauzele care duc la formarea pietrelor la rinichi. O alta cauza o reprezinta aportul excesiv de minerale.

Daca se desprind si isi fac loc inspre uretere, pietrele la rinichi provoaca dureri intense. Acestea se resimt pana la abdomenul inferior si zona inghinala. Alte simptome include urinare anormala, chiar cu sange, frisoane, febra si stari de greata.

Afectiunea trebuie tinuta sub control de catre un medic specialist. Pentru a ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi poti apela si la urmatoarea reteta, foarte la indemana si usor de preparat acasa.

Ai nevoie de urmatoarele patru ingrediente:

- 2 castraveti;

- Cateva frunze de menta;

- 1 litru de apa;

- Miere naturala, organica.

Pune toate ingredientele in blender. Lasa castravetele cu tot cu coaja, insa spala-l temeinic inainte. Mixeaza pana obtii un suc fin. Bea doua pahare cu aceasta bautura dupa micul dejun, apoi cate un pahar cu 30 de minute inainte de fiecare masa principala. Poti continua sa consumi acest shake pana ce nu mai resimti durerile provocate de pietrele la rinichi, adica pana ce acestea vor fi eliminate.

Castravetii contin vitamine din gama B, printre care B1, B5 si B7 (biotina). Acestea ajuta la usurarea anxietatii si amelioreaza unele dintre efectele daunatoare ale stresului. In plus, castravetii contin apa si o multime de fibre, doua ingrediente esentiale pentru o digestie sanatoasa.

Menta este un anti-inflamator puternic si, de asemenea, ajuta la digestie. Este si un remediu natural pentru greata si poate ajuta la absorbtia gazelor intestinale si ameliorarea simptomelor indigestiei.

Mierea este, de asemenea, un antiinflamator foarte bun. Ajuta si ea la buna functionare a aparatului digestiv. Mierea este si un indulcitor natural excelent si sanatos. Adauga o aroma placuta bauturii pe care o vei pregati.

Apa este un ingredient indispensabil, mai ales in lupta cu pietre la rinichi. Ar trebui sa bei cel putin 10 pahare de apa pe zi pana elimini pietrele. O cantitate mare de apa va ajuta si la eliminarea toxinelor si la ameliorarea durerii provocata de pietrele la rinichi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare