Boli

# iritatii piele # alergii piele # piele iritata #alergii #sanatate

Cum scapi de alergiile pielii: remedii naturale pe care le poti face acasa

Datorita proprietatilor unor uleiuri esentiale putem imbunatati disconfortul cauzat de alergia cutanata in mod natural. Alergia cutanata este o tulburare caracterizata prin izbucniri de inflamatie si mancarime.

Persoanele care sufera de astfel de alergii devin foarte stresate deoarece provoaca un disconnfort care poate deveni insuportabil. Antihistaminicele, care au efecte secundare, nu funcționează întotdeauna.

Cauzele alergiei cutanate

Alergia la nivelul pielii este o problema dificila de tratat deoarece cauzele sale pot fi diverse:

Alimente alergice

    Dezechilibru alimentar, bogat in grasimi si lactate

    Stresul si alte tulburari nervoase

    Reactii la igiena sau la produsele cosmetice

    Acumularea de toxine in organism

Din acest motiv, descoperirea originii alergiilor cutanate poate dura mult timp. In plus, tratamentele conventionale nu sunt intotdeauna eficiente. Din punct de vedere natural, pe langa efectuarea unui tratament natural asa cum propunem mai jos, ar trebui sa imbunatatim, de asemenea, dieta si stilul nostru de viata.

1. Ulei esential de musetel si ulei de cocos

Musetelul este un remediu excelent pentru a trata orice problema inflamatorie. In plus, ne ajuta să mentinem hidratarea pielii si sa luptam cu mancarimea. Putem aplica comprese de musetel sau, mai bine, sa obtinem un ulei esențial puternic.

Inainte de a le aplica pe piele, este recomandat ca uleiurile esentiale sa fie diluate cu alte uleiuri vegetale pentru a evita iritarea pielii.

In acest caz, propunem combinarea uleiului esențial de mușețel cu uleiul de nucă de cocos extra virgin. Acest ulei este foarte benefic pentru cazurile de alergii, eczeme și urticarie și echilibrează pH-ul pielii.

In plus, uleiul de nuca de cocos este foarte hranitor pentru piele. Prin urmare, este potrivit pentru toate tipurile de derm (uscate, amestecate, grasimi). Această lotiune poate fi utilizata si ca hidratant facial pentru pielea sensibila.

Ingrediente

    3 linguri de ulei de nuca de cocos extra virgin (45 g)

    8 picaturi de ulei esential de musetel

Cum se aplica:

Se amesteca ambele uleiuri, apoi se aplica pe piele pana cand lotiunea este absorbita. Repeta aceasta aplicare de trei ori pe zi.

2. Gel de Aloe vera si ulei esential de lavanda

 

Pentru a calma alergia pielii avem nevoie de ingrediente care hidrateaza si protejeaza pielea, ajutand in același timp regenerarea acesteia. Pentru aceasta avem aloe vera, o gelatina extrasă din radacinile acestei plante. Putem avea planta proprie acasa și, în acest fel, vom avea la dispoziție un remediu bun pentru cazurile de arsuri, rani, iritatii etc.

Ulei esential de lavanda, pe lângă faptul ca are o aroma delicata,, care da o senzatie de curatare, are si proprietati pentru piele. Ajuta la calmarea inflamatiilor si la prevenirea infectiilor. In plus, amelioreaza mancarimea si accelereaza recuperarea pielii.

Ingrediente

    2 linguri de gel pur aloe vera (30 g)

    6 picaturi de ulei esential de lavandaa

Cum se aplica:

Amesteca ingredientele si  aplica-le pe piele pana cand amestecul este absorbit si repeta aplicarea de trei ori pe zi pana cand observi o imbunatatire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului