Boli

#dureri de spate #cauze dureri de spate #stretching #tratament dureri de spate

Cum sa tratezi durerile de spate

Durerile de spate reprezinta o problema destul de frecventa in cazul persoanelor care depun efort fizic, dar si in cazul celor care petrec foarte mult timp pe scaun, la birou. Pe de alta parte, durerile de spate pot fi un simptom care apare in urma unei raceli. Indiferent de cauza durerilor de spate, acestea au aceleasi tratamente. Iata-le pe cele mai eficiente.

1 Fa o baie fierbine cu sare grunjoasa


Umple cada cu apa pana la jumatate si adauga o cana plina cu sare grunjoasa (alimentara sau marina). De asemenea, daca ai ulei esential de menta sau eucalipt poti adauga in apa 3 - 4 picaturi. Intra in cada cu apa, stai relaxat 10 minute, iar apoi maseaza zona dureroasa cu putin gel de dus . Mai ramai in apa inca 5 - 10 minute, sterge-te bine cu un prosop, imbraca haine potrivite temperaturii din casa si baga-te in pat.

2 Maseaza cu un unguent antiiflamator

Achizitioneaza de la farmacie un unguent pentru dureri musculare , care sa relaxeze zona, sa patrunda in profunzime si sa inhibe durerea. De asemenea, la plafar se gasesc unguente pe baza de eucalipt special create pentru durerile de spate. Foloseste un astfel de produs pentru a scapa de aceasta problema.

In cazul in care durerea este mai jos, spre mijlocul spatelui, inconjoara zona cu un brau sau un prosop, astfel incat zona dureroasa sa fie perfect incalzit, iar problema sa fie rezolvata rapid.

3 Fa exercitii de stretching

A doua zi dimineata incearca o serie de exercitii de stretching. Apleaca-te pana cand reusesti sa iti atingi degetele de la picioare si fa tot felul de miscari usoare care sa puna in miscare zona spatelui, fara sa o supuna unui efort puternic. La final aplica din nou unguentul si infasoara zona cu un brau.

4 Practica innotul

Pentru a preveni si trata durerile de spate poti merge la un bazin pentru a inota. In acest fel toti muschii tai vor fi supusi unui efort usor, dar in acelasi timp destul de relaxant. Nu uita ca nu este recomandat sa sari direct in apa atunci cand ajungi la piscina, ci sa intri treptata in apa si sa stai cateva minute pentru ca organismul tau sa se obisnuiasca cu temperatura acesteia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare