Boli

#primavara #detoxifiere #legume

Cum sa te pregatesti de venirea primaverii

Primavara este momentul in care toata natura se trezeste din hibernare, lucru care se intampla si cu organismul nostru. Aceasta este perioada in care corpul omenesc incepe sa produca mai multa energie si cand starea noastra de spirit capata o o nota mai optimista, mai vesela si mai activa.


Totusi, data fiind aceasta trecere, este recomandat sa acorzi atentie maxima sanatatii tale si sa  incerci sa iti aduci organismul intr-o forma excelenta.


Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru ca totul sa fie in regula:


Mananca multe fructe si legume


Incearca sa renunti macar pentru cateva zile la alimentatia grasa si la carne. Introdu in alimentatia ta cat mai multe fructe, care sa furnizeze organismului tau toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie. Merele, portocalele, bananele sau strugurii vor face minuni pentru sanatatea ta.


De asemenea, consuma cat mai multe legume proaspete de sezon si nu numai: ridichi, salata verde, morcovi, ardei gras, castraveti etc. Acestea vor aduce un aport seminificativ de vitamine si minerale, de care organismul tau are foarte mare nevoie.


Mananca verdeturi


Patrunjelul si mararul stimuleaza detoxifierea organismului si ajuta, printre altele, la intarirea sistemului imunitar , la cresterea poftei de mancare si la regenerarea pielii si a podoabei capilare.


Acestea contin magneziu, calciu, fosfor, potasiu si un complex de vitamine foarte puternic, ajutand la curatarea ficatului.


Detoxifiaza ficatul


Pentru a intra cu dreptul in acest anotimp, incearca sa faci o curatire a ficatului. Pentru aceasta, este nevoie sa mananci alimente precum: otetul de mere (de foarte buna calitate), mierea, lamaile, grapefruit-ul, salata verde, menta,  secara, telina, castravetii, branza tofu, prunele, ciupercile, algele marine sau ridichile.


Evita sa mananci oua, carne de gasca, vita sau porc, mancaruri si sosuri picante, ardei iute.



Fa miscare


Daca pana acum ai fost intr-o stare latenta si ai avut o activitate fizica minima, este recomandat sa incepi sa depui putin efort. Mergi mai mult pe jos, ridica greutati, alearga cateva minute sau fa orice alta activitate care sa stimuleze si energizeze organismul.


Nu numai ca te vei simti mai bine, dar iti vei sculpta si corpul pentru zilele mai calduroase.


Dormi mai putin


Daca obisnuiesti ca dimineata sa lenevesti in pat pana tarziu, este timpul sa schimbi acest obicei. Din pacate, leneveala si multe ore de somn nu ajuta cu nimic organismul tau. Din contra, leneveala te va face sa te simti indispus si fara vlaga toata ziua. Cel mai bine este sa dormi mai putin (insa nu mai putin de 8 ore pe noapte) si sa te ridici din pat imediat dupa ce te-ai trezit.


Ia vitamina B


Pentru ca foarte multe persoane se confrunta cu pielea uscata, parul tern sau cu matreata, vitamina B este intotdeauna la indemana. De asemenea, lipsa vitaminei B poate provoca depresii sau stari de nervozitate, ceea ce inseamna un motiv in plus pentru administrarea acestei vitamine. Ea poate fi luata sub forma de supliment alimentar, dar se gaseste si in alimente precum: cereale, portocale, ficat de vita, mere, smochine, miere, ciuperci, masline verzi , ananas etc.


Exfoliaza-ti pielea


Din cauza frigului, a vantului si a hainelor groase, pielea ta este imbacsita si fara luciu. Fa un gomaj pe toata suprafata pielii, din cap pana in picioare si hidrateaza-te apoi cu o crema potrivita sau cu ulei de masline. Insista in zona fetei, a mainilor, a picioarelor, a coatelor si a genunchilor, unde pielea are cel mai mult de suferit.


Imbraca-te adecvat


Desi poate parea ca vremea se incalzeste simtitor, aceasta poate fi schimbatoare, asadar este recomandat sa te imbraci adecvat. Ia mai multe straturi de haine pe care, daca iti este prea cald, le poti da jos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului