Boli

#muscatura de capusa #intepaturi de insecte #arsuri solare #insolatie #boli de vara

Cum sa te feresti de boli in aceasta vara

Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de vara si caldura, incearca sa te pregatesti din timp si sa eviti problemele estivale. Insolatia, intepaturile de insecte sau deshidratarea sunt cele mai frecvente probleme din sezonul cald.

Iata cum sa previi cele mai frecvente probleme medicale din sezonul cald:
 

Insolatia


Insolatia este o problema serioasa in sezonul cald, in special pentru persoanele care petrec mult timp in aer liber. De asemenea, si batranii sunt mult mai supusi riscului de insolatie. Pentru a evita insolatia, este foarte important sa te hidratezi foarte bine.

Incearca sa bei multa apa sau bauturi cu minerale care sa hidrateaza foarte bine organismul. De asemenea, este foarte important sa cunosti semnele insolatiei si sa o tratezi imediat. Primele semne ale insolatiei sunt crampele la picioare, iar cand acestea apar este indicat sa te hidratezi imediat.

Crampele, in special cele la picioare, reprezinta semnalul organismului ca pierde sarea si electrolitii de care are nevoie. Un alt pericol al insolatiei este ridicarea temperaturii organismului, care afecteaza circulatia sangelui.

Alte semne ale insolatiei sunt pielea rosie, fierbinte si uscata, pulsul marit, durerile de cap si ameteala.

Daca suferi de insolatie este indicat sa mergi intr-un loc racoros si umbros, sa aplici comprese cu gheata pe piept, brate si gat. De asemenea, mai poti face si un dus rece. Insa, principala masura de prevenire a insolatiei este sa nu exagerezi cu statul la soare. Evita sa stai mai mult de 20 de minute in soare puternic.
 

Intepaturile de insecte


Vacantele sunt intotdeauna cele mai frumoase perioade ale anului, pe care le asteptam cu nerabdare. Este astfel foarte important sa prevenim pe cat posibil neplacerile care ne pot ruina concediul. Intepaturile de insecte sunt unele dintre cele mai frecvente probleme din sezonul cald si pot avea urmari serioase.

Unele persoane sunt alergice la insecte, ceea ce mareste riscul de soc anafilactic. Este indicat sa scoti acul imediat si sa cureti bine zona respectiva. De asemenea, daca apar si alte semne alarmante trebuie sa mergi imediat la medic.
 

Muscaturile de capuse


Pentru a preveni muscaturile de capuse este indicat sa eviti zonele cu verdeata si sa porti haine care sa iti acopere foarte bine pielea. Daca totusi ai fost muscat de capuse, mergi de urgenta la medic, deoarece aceste insecte sunt extrem de periculoase si favorizeaza aparitia boreliozei, o afectiune foarte grava.

Principalele semne ale boreliozei sunt febra, durerile de cap, durerile de incheieturi si musculare. De asemenea, te poti confrunta si cu simptome asemanatoare gripei.
 

Arsuri solare


In exces, soarele poate deveni cel mai de temut dusman al sanatatii, principalul factor de risc pentru cancerul de piele. De asemenea, expunerea in exces la soare accelereaza procesul de imbatranire si aparitie a ridurilor.

Este foarte important sa ai grija de pielea ta in sezonul cald, sa aplici creme hidratante si lotiuni cu factor de protectie solara, sa porti haine din fibre naturale, palarie si ochelari de soare. De asemenea, evita sa stai la soare in orele critice, 11 - 16.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului