Boli

#sanatate #inima #activitate inima # afetiuni cardiace # activitatea cardiaca

Cum sa stimulezi activitatea inimii

Daca vrei sa stimulezi intreg organismul, principalul organ al corpului tau pe care sa il iei in considerare este inima. Afectiunile cardiace sunt numeroase si au cauze diferite, de la cele ereditare, pana la stilul de viata haotic.

Hipertensiunea si nivelul marit de colesterol maresc formarea placilor de-a lungul arterelor, ceea ce poate duce la un atac de inima. Tensiunea arteriala marita forteaza inima sa pompeze din ce in ce mai tare, ceea ce poate duce la inima marita si alte afectiuni severe.

In timp, valva aortica se calcifica si intareste si afecteaza circulatia sangelui. Astfel, sangele este fortat sa se scurga inapoi in inima. Insa, ceea ce multi dintre noi nu constientizam este ca aceste afectiuni cardiace apar in jurul varstei de 20 de ani.

Vestea buna este ca majoritatea afectiunilor cardiace pot fi prevenite cu ajutorul alimentatiei, miscarii si a unui stil de viata sanatos.

Iata ce poti face pentru a stimula activitatea inimii:

Ia suplimente de acizi grasi omega 3. Toata lumea stie cat de importantii sunt acizii grasi omega 3 pentru organismul uman. Reduc colesterolul, previn formarea placii arteriale si reduc nivelul de trigliceride. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestor acizi, ia in fiecare zi un suplime DHA de acizi grasi omega 3. Doza recomandata este de 600 mg. Capsulele de omega 3 trebuie depozitate in frigider, pentru a rezista mai mult timp.

Ia o aspirina inainte de culcare. Daca ai peste 40 de ani, o aspirina in fiecare seara este ideala pentru a stimula activitatea cardiaca. Este insa indicat sa iei un comprimat cu o doza mica de aspirina, de 80 mg. Luata inainte de culcare, aspirina reduce presiunea arteriala. Inainte de a lua aspirina, bea jumatate de pahar de apa, iar apoi bea aspirina cu restul de apa. In acest fel vei evita iritarea stomacului. Daca suferi de anumite probleme stomacale este indicat sa discuti cu medicul inainte de a incepe un astfel de tratament cu aspirina.

Consuma zilnic doua portii de fibre solubile. Fibrele solubile care se gasesc in anumite alimente reduc nivelul de colesterol din arterele de sange. Este indicat sa consumi doua portii de fibre pe zi. Ai grija sa maresti treptat cantitatea de fibre consumate pentru a evita gazele intestinale. De asemenea, este indicat sa consumi multa apa, deoarece numai asa fibrele alimentare isi pot face treaba corespunzator.

Ce sa consumi pentru o inima sanatoasa

Pentru a asigura organismului tau aportul necesar de fibre este indicat sa consumi ovaz, mere, pere, citrice, fasolea, mazare, morcovi, quinoa sau orz. Pentru o inima sanatoasa mai poti consuma si somon, avocado, ulei de masline, nuci, migdale, fructe de padure, spanac, seminte de in, soia, vin rosu, ton, broccoli, sparanghel, ardei rosu, rosii, portocale, dovleac, papaya, ciocolata neagra.

Daca vei pune in practica aceste masuri cu sigurata vei reusi sa stimulezi activitatea inimii, sa previi si sa tratezi cu usurinta afectiunile cardiace si sa ai o viata sanatoasa, un organismi puternic. In plus, mai poti face si miscare, care iti va ajuta atat inima, cat si trupul si iti va tonifia intreg organismul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare