Boli

#televizor #dependenta #obezitate

Cum sa scapi de dependenta de televizor

Televizorul a fost declarat una dintre cauzele majore  in ceea ce priveste aparitia obezitatii, lipsa de adaptare si socializare in cazul copiilor, dar si  gradul ridicat de violenta fizica si verbala.  Din pacate, dependenta de televizor a devenit una foarte puternica si este dificil sa renunti la acest obicei de pe o zi pe alta.


Insa, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa realizezi ceea ce iti propui, chiar cu un minim de efort:


Muta televizorul din dormitor


Este foarte limpede faptul ca una dintre cauzele dependentei de televizor este data de faptul ca aparatul sta in camera in care te odihnesti, mereu la indemana ta.  Daca vrei sa iti usurezi munca, muta televizorul in camera de zi , iar in acest fel nu vei mai fi ademenit sa pui mana pe telecomanda si sa il deschizi.


Ascunde telecomanda


Este uimitor cum oamenii renunta sa se uite la televizor atunci cand nu au la indemana o telecomanda.  Studii de specialitate au demonstrat ca oamenii care nu au telecomanda televizorului in mana, se plictisesc rapid si incep sa evite sa mai stea in fata acestuia.


Gaseste alte activitati


Daca seara iti doresti sa te odihnesti si sa te relaxezi, televizorul nu este singura metoda pe care o ai la dispozitie. Poti citi o carte, poti asculta muzica sau poti juca diverse jocuri alaturi de familie. In mod sigur la finalul unor astfel de activitati te vei simti mai bine.


De asemenea, daca te plictisesti atunci cand ajungi acasa, poti incepe sa faci sport in loc sa te uiti la televizor.


Stabileste la ce te uiti


Atunci cand deschizi televizorul, asigura-te ca stii la ce urmeaza sa te uiti si evita sa butonezi telecomanda pana gasesti un program pe placul tau. Consulta in prealabil un program tv , uita-te la emisiunea sau filmul respectiv si apoi inchide televizorul.


Nu uita ca televizorul are foarte multe efecte adverse , nesanatoase pentru organism. In primul rand, statul in fata televizorului provoaca schimbari in ceea ce priveste gandirea si functionarea creierului. De asemenea, televizorul poate provoca probleme de atentie si concentrare, iar in plus, poate dauna somnului.
 

Sursa foto : msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare