Boli

# stari de anxietate #cum scapi de anxietate #anxietate

Cum sa scapi de anxietate! 7 trucuri care te vor ajuta

Anxietatea este o boala de care sufera tot mai multe persoane. Aceasta se manifesta in diferite feluri, de la ingrijorare intesa pe care nu o mai poti controla, la atacuri de panica, palpitatii, tremurat sau transpiratie abundenta.

Atunci cand te confrunti cu aceasta afectiune, sunt cateva metode simple pe care le poti pune in aplicare si care te ajuta sa te calmezi si sa iti recapeti echilibrul. Iata cateva dintre cele mai eficiente trucuri care te vor ajuta!

Tine spatele drept

Pentru a scapa de anxietate in doar cateva minute, pozitia corpului trebuie sa fie dreapta, trage umerii inapoi si scoate pieptul in fata. Apoi, respira adanc. Pozitia corpului impreuna cu respiratia vor ajuta corpul sa isi dea seama ca nu mai este niciun pericol si situatia se afla sub control. Daca nu ai cum sa stai in picioare in acel moment, incearca macar sa iti tragi umerii inapoi, sa scoti pieptul in fata si sa respiri adanc.

Joaca 5-5-5

Atunci cand te confrunti cu o stare de anxietate, tot ce vezi in jur are o conotatie negativa. Joaca acest joc pentru a scapa de anxietate rapid: uita-te in jur si spune 5 obiecte pe care le vezi; asculta 5 sunete care se aud in jur; misca 5 parti ale corpului pe care le simti. Vei observa ca joculetul amuzant are efect imediat!

Miroase ulei de lavanda

Foloseste uleiul de lavanda pentru a induce o stare de calm sau pentru un somn linistitor, dar il mai poti folosi si pentru a reduce starea de anxietate. Tine la indemana o sticluta cu ulei de lavanda si foloseste-l de cate ori este cazul. Inspira din sticluta sau maseaza-te pe tample cu acest ulei atunci cand simti nevoia sa te linistesti.

Vizioneaza filmulete amuzante

Scapi rapid de anxietate atunci cand lasi totul si urmaresti pentru cateva minute un filmulet amuzant pe internet. De ce? Pentru ca nimeni nu mai poate fi anxios in timp ce rade cu pofta! Atunci cand razi, corpul se relaxeaza atat de tare incat vei scapa imediat de starea de anxietate.

Iesi la plimbare

Despre sport se stie ca este una dintre cele mai bune metode de a scapa de anxietate. La fel de eficiente sunt si plimbarile in aer liber, pentru ca ajuta mintea sa se elibereze de gandurile stresante si te ajuta sa respiri adanc.

Accepta-ti starea de anxietate

Specialistii spun ca atunci cand suferi de anxietate, scapi de ea atunci cand incepi sa o accepti. In loc sa simti frustrare din cauza acestei stari, recunoaste ca te confrunti cu aceasta afeciune si vei vedea ca iti va fi mai usor sa inveti sa o tii sub control.

Actioneaza imediat

Cand stii ca suferi de anxietate este recomandat sa iei masuri pentru a scapa de aceasta stare. Cea mai buna solutie este sa faci ceva, imediat. Poti sa te apuci sa faci curat pe birou, ori sa mergi in bucatarie si sa iti iei un pahar cu apa ori sa iesi pana afara. Orice actiune de acest fel te ajuta sa scapi imediat de starea de anxietate care da semne ca vrea sa se instaleze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare