Boli

#craciun #sarbatori #depresie

Cum sa previi depresia de sarbatori

Singuratatea de sarbatori si lipsa unui partener de cuplu este de obicei cea mai frecventa cauza a instalarii depresiei de Sarbatori. Din nefericire , este o adevarata provocare sa previi aparitia depresiei in aceasta problema atunci cand esti apasat de zeci de ganduri si sentimente de tristete. Totusi, cu putina vointa si ajutor, vei reusi sa treci peste aceasta perioada dificila.


Iata cateva sfaturi pe care daca le vei urma, te vei simti fericit de sarbatori.


Intalneste-te cu prietenii si familia


Suna-ti din timp prietenii apropiati si rudele si strange-i pe toti la tine acasa in zilele de sarbatoare. Daca este posibil, cheama-ti si unele rude din provincie, tocmai pentru a petrece cateva nopti la tine acasa si pentru a petrece cat mai putin timp singur.


De asemenea, reinoieste-ti relatiile cu toti prietenii si intalneste-te in fiecare seara cu cate unul. In acest fel iti vei mentine timpul si mintea ocupate cu lucruri interesante.


Fa curatenie


Activitatile casnice te vor ajuta sa renunti sa te mai gandesti la probleme si sa iti umpli timpul cu ceva util. In plus, la final, cand ve vedea cat de curata si luminoasa este casa ta, te vei simti cu adevarat mai bine.


Umple-ti timpul


Ocupa-te de un proiect nou, in care sa te implici cu placere. Fa-ti un blog, creeaza o comunitate pe internet sau fa un curs de limbi straine. Orice astfel de activitate iti va lua gandul de la lucrurile care te supara. In plus, in acest fel vei cunoaste oameni noi si interesanti, care iti pot deveni chiar buni prieteni.


Citeste


Arunca o privire in biblioteca si vezi ce anume ti-a scapat sau roaga un prieten sa iti recomanda o carte buna, cu un mesaj optimist si chiar vesel. O carte captivanta te va ajuta sa previi depresia si sa  iti mentii timpul ocupat. Daca iti place sa citesti, aseaza pe noptiera mai multe titluri si incearca sa faci un maraton de lectura.


Asculta muzica


Muzica alina sufletul, asa ca ar fi bine sa profiti de acest lucru. Fa-ti o lista cu melodiile preferate si asculta-le cand esti acasa, la munca su pe drum. Alege doar melodii vesele, care sa te incurajeze si care te faca sa iti doresti sa te distrezi.


Fa o fapta buna


Chiar daca iti este greu, gandeste-te ca sunt altii care o duc mai rau decat tine. Strange cativa prieteni si mergeti impreuna la o casa de batrani sau de orfani . Un gest frumos si cateva ore petrecute in compania unor astfel de oameni te vor face sa apreciezi de fapt cat de multe ai si cat de bine iti este de fapt.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare