Boli

#tensiometru #tensiune arteriala #tensiometru digital

Cum sa folosesti corect un tensiometru digital

Tensiunea arteriala poate fi controlata si monitorizata si acasa, cu ajutorul tensiometrelor digitale, care sunt foarte eficiente. Monitorizarea tensiunii arteriale este esentiala pentru persoanele cu astfel de probleme sau odata cu inaintarea in varsta. In acest fel se pot preveni probleme serioase, precum accidentele cardiovasculare.

De cele mai multe ori, hipertensiunea trece neobservata, insa netratata poate duce la afectiuni grave, care pun viata in pericol. Este astfel foarte important ca tensiunea arteriala sa fie monitorizata regulat. In acest fel medicul va oferi cele mai eficiente tratamente.

Cu ajutorul unui tensiometru digital poti verifica zilnic tensiunea arteriala. De altfel, acasa ai posibilitatea sa iti iei tensiunea la ore fixe, in fiecare zi, si pastrezi un jurnal al valorilor inregistrate.
 

Pro si contra tensiometru digital


Tensiometrele digitale sunt aparate automate si unele dintre cele mai populare pentru masurarea tensiunii arteriale.

Valorile tensiunii arteriale sunt usor de citit, deoarece numerele sunt afisate pe monitor. Tensiometrele digitale sunt usor de folosit si citit si sunt astfel ideale pentru monitorizarea tensiunii acasa, in fiecare zi.

Dezavantajul tensiometrelor digitale este ca acuratetea reultatelor este modificata de miscarile corpului si rata neregulata a batailor inimii. De asemenea, aparatul are nevoie de baterii. Exista si aparate care se folosesc doar pe mana stanga, ceea ce poate fi dificil de folosit pentru anumiti pacienti.

De asemenea, costul acestui aparat este un dezavantaj. Majoritatea tesniometrelor digitale sunt scumpe.
 

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un tensiometru digital


Este foarte important ca tensiometrul digital sa aiba dimensiunea potrivita pentru mana ta. Discuta cu medicul, farmacistul sau asistenta medicala despre dimensiunile potrivite ale unui tensiometru digital.

Valorile de pe monitor trebuie sa fie usor de citit si sa nu lase loc erorilor. Fii atent si la pret. Cele mai scumpe aparate nu sunt intotdeauna cele mai bune sau cu rezultate exacte.
 

Cat de exacte sunt tensiometrele digitale


Tensiometrele digitale sunt exacte si eficiente atunci cand sunt folosite corect. Aceste aparate sunt extrem de sensibile la pozitia corpului. Pentru a obtine rezultate cat mai exacte, atunci cand folosesti un astfel de aparat, bratul trebuie sa fie la acelasi nivel cu inima.

De obicei, tensiunea masurata la incheietura este mai mare decat cea masurata pe brat . Aceste fluctuatii de tensiune sunt cauzate de latimea arterelor din brat si de arterele de sange mai profunde din piele.

De asemenea, inainte de a folosi un tensiometru digital este important sa mergi cu el la medic, cel putin o data pe an, pentru a verifica acuratetea acestuia. Tensiometrul digital trebuie depozitat in locuri sigure, unde sa nu fie zgariat, trantit sau expus la temperaturi ridicate .
 

Ce trebuie sa faci inainte de a folosi tensiometrul digital


Inainte cu 30 de minute de a-ti controla tensiunea este indicat sa nu consumi cofeina, alcool sau sa fumezi. Tot inainte de a controla tensiunea este indicat sa urinezi si apoi sa te odihensti 5 minute, dupa care iti controlezi tensiunea.

Nu este indicat sa faci multa miscare inainte de a controla tensiunea arteriala. Aseaza-te intr-o pozitie confortabila, cu mainile si picioarele drepte si spatele bine sprijinit.

Ridica bratul drept la nivelul inimii si sprijina-l pe o masa sau spatar si stai nemiscat. Monteaza tensiometrul si porneste-l.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare