Boli

#menstruatie #simptome menstruatie #ciclu menstrual #amanare menstruatie # intarziere menstruatie

Cum sa amani menstruatia

Amanarea menstruatiei nu este deloc o decizie inteleapta, insa din pacate exista si situatii in care poti fi constransa de imprejurari sa faci acest lucru. Amanarea menstruatiei, chiar si cu cateva zile, poate avea efecte neplacute asupra organismului tau. Din acest motiv este indicat sa apelezi la solutiile urmatoare doar in situatii de urgenta.

Discuta cu medicul ginecolog


In cazul in care suferi de anumite afectiuni ginecologice, amanarea menstruatiei nu este cel mai bun lucru pe care il poti face. Amanarea menstruatiei poate agrava afectiunile deja existente, asa ca discutia cu un medic ginecolog este obligatorie. Discuta cu acesta despre fisa ta medicala si despre efectele pe care aceasta amanare le-ar putea avea.
 

Ia pastile anticonceptionale


Daca folosesti pilule contraceptive si vrei sa amani menstruatia nu iti ramane decat sa incepi o folie noua. Continuarea tratamentului cu pilulele anticonceptionale nu va permite eliminarea ovulului. Totusi, evita sa amani menstruatia cu mai mult de 3 zile (adica 3 pilule contraceptive).
 

Intreaba-l pe medic de noretisteron


Noretisteronul este medicament care actioneaza prin amanarea menstruatiei, insa in afara de acest lucru, pastila mai are si alte efecte secundare. Printre acestea se numara sangerarile uterine disfunctionale sau aparitia simptomelor premenstruale.

Cere medicului ginecolog mai multe informatii despre acest medicament si intreaba-l daca ti-l poate recomanda. Cere detalii si despre administrarea tratamentului. De regula, pastila se administreaza trei zile inainte de data obisnuita a venirii menstruatiei.
 

Consuma mai putine grasimi


In momentul in care renunti la alimentele bogate in grasimi si incepi sa slabesti, in organismul tau se petrec mici dezechilibre hormonale. Acest lucru poate provoca intarzierea menstruatiei.

Atentie! Nu incerca o dieta drastica, ci renunta pentru cateva zile la produsele grase (lactate, carne grasa, carnati, mezeluri etc.).
 

Fa mult sport


Daca incepi sa te antrenezi intens, organismul tau va avea o reactie care ti se poate parea ciudata: intarzierea menstruatiei. Totusi, exercitiile fizice intense nu sunt suficiente pentru a amana menstruatia pentru mai mult de trei zile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare