Boli

#sanatate #afectiuni #olimpiada #olimpiada londra

Cum sa ai grija de sanatatea ta in timpul Olimpiadei de la Londra

Londra este unul dintre cele mai civilizate orase din lume, cu un sistem sanitar bine pus la punct, insa, daca calatoresti aici in timpul Olimpiadei de Vara, trebuie sa tii cont de anumite lucruri si sa te feresti de probleme.

Pe langa poluare si camerele de hotel insalubre, trebuie sa te feresti si de aglomeratia din centru, soarele arzator si stresul acestui eveniment sportiv major.

Iata la ce trebuie sa fii atent daca mergi la Olimpiada de la Londra:

Poluare. Specialistii de la Londra avertizeaza asupra riscurilor pentru sanatate a niveluli mare de poluare, existent in special in apropierea cartierului olimpic. Multi turisti isi pot pune viata in pericol si pot suferi alergii serioase.

Atat sportivii, cat si turistii pot suferi de pe urma expunerii exagerate la soare si vant. Turistii care sufera de astm se pot confrunta cu probleme serioase, deoarece fumul si zonele congestionata agraveaza simptomele acestei afectiuni.

Astfel, daca suferi de astm sau alta afectiune respiratorie, este important sa verifici nivelul de poluare a aerului din zonele Londrei pe care urmeaza sa le vizitezi.

Insecte din camerele de hotel. Indiferent de cat de stilat si curat este hotelul la care esti cazat, insectele pot fi o adevarata problema. Insectele care se adapostesc in special in paturi sunt foarte greu de eliminat.

Chiar daca nu sunt purtatoare de boli, aceste insecte "sug" sangele victimelor, provocand mancarimi si pete inestetite pe piele. Inainte de a accepta camera de hotel verifica bine daca exista urme de infestare. Este indicat sa ceri o alta camera sau sa te muti la un alt hotel, deoarece aceste insecte se ataseaza de haine si valize si iti pot infesta casa, atunci cand te intorci din calatorie.

Deshidratare. Londra nu este un oras cu temperaturi ridicate, insa se poate cofrunta cu valuri de caldura, astfel ca este indicat sa fii pregatit. In special metroul londonez este cunoscut pentru temperaturile ridicate care de inregistreaza aici.

Temperaturile pot depasi chiar si 40 de grade, din cauza traficului foarte mare, lipsa ventilatiei si a aglomeratiei din trenuri. Acestea pot duce la deshidratare si chiar lesin.

Pentru a evita deshidratarea, este indicat sa ai la tine in permanenta o sticla cu apa. De asemenea, daca te simti rau, incearca sa iti revii si apoi sa iti continui calatoria cu metroul.

Boli. Londra asteapta milioane de turisti in acest an, care sa fie prezenti la Olimpiada. Insa, intr-un oras atat de aglomerat, riscul contaminarii cu diverse infectii si boli este foarte mare.

Pentru a evita problemele, este indicat sa te speli cat mai des pe maini, sa consumi alimente din surse sigure si sa mergi la spital daca te confrunti cu simptome ciudate.

Intoxicatiile alimentare. Atmosfera de sarbatoare, temperaturile ridicate si evenimentele diverse fac ca Londra sa fie centrul distractie in aceasta vara. Insa, in aceste conditii riscul de intoxicatii alimentare este foarte mare. Consuma alimente din surse sigure, evita mancarea de pe strada, care arata dubios si spala-te bine pe maini.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare