Boli

#prevenire viroze #aparitie viroze #viroze primavara #viroze #viroze respiratorii #prevenire viroze respiratorii

Cum previi aparitia virozelor de primavara

Primavara nu aduce numai motive de bucurie, ci si viroze respiratorii. Vremea schimbatoare specifica primaverii poate favoriza aparitia virozelor respiratorii, mai ales la persoanele cu un sistem imunitar scazut. Afla ce trebuie sa faci ca sa tii virozele la distanta.

Respectarea regulilor de igiena, esentiala

Tusea, durerile in gat, febra, nasul infundat si frisoanele sunt simptomele specifice virozelor, care pot fi evitate cu cateva masuri de preventie. Un lucru extrem de important in prevenirea virozelor este respectarea regulilor de igiena, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, mai ales dupa ce ai mers cu mijloacele de transport in comun. Sunt foarte utile si solutiile dezinfectante.

Evita locurile aglomerate

De asemenea, este recomandat, pe cat posibil sa fie evitate locurile aglomerate. In aceste perioade, mai ales daca stii ca esti o persoana sensibila, care raceste usor, poti face o cura de intarire a imunitatii, cu ajutorul unor suplimente pentru imunitate.

Este indicat sa eviti stresul, dar si fumatul in exces, factori care pot contribui la aparitia virozelor de sezon. Foarte importanta este si miscarea. Daca nu mergi la sala, este suficient sa faci plimbari lungi prin parc, sa faci jogging sau alt sport.

Intareste-ti imunitatea

Un sistem imunitar puternic te fereste de infectiile respiratorii de sezon. Cei mai predispusi la acestea sunt copiii -mai ales daca merg la gradinita sau la scoala- si varstnicii. Pe langa acestia, adultii cu un sistem imunitar scazut, o alimentatie haotica si un nivel de stres si oboseala ridicate pot foarte usor fi afectati de virozele de primavara. De aceea este indicat sa consume alimente care cresc imunitatea, precum ceaiul de echinacea, citricele, dar si mancaruri care sa contina usturoi si ceapa.

Ce faci daca totusi ai contractat boala

In cazul in care te-ai imbolnavit, este important sa mergi la medic, care va stabili tratamentul pe care trebuie sa il urmezi. Pentru a grabi vindecarea, poti apela si la remediile din natura: ceaiuri calde de ceapa, de lamaie, de echinaceea, dar si uleiuri esentiale din plate cu puternice efecte antiinflamatoare, precum cel de menta, de catina si de eucalipt.

Sursa foto: signaturedmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare