Boli

#schimbarea orei #sanatate #trecerea la ora de vara #efecte schimbarea orei

Cum ne afecteaza schimbarea orei! De la schimbarea obiceiurilor pana la stari de rau

In acest weekend trecem la ora de vara. Schimbarea orei va avea loc in noapte de 28 spre 29 martie. Ceasurile se vor da inainte in acelasi moment in toate tarile Uniunii Europene.

Cei mai multi oameni resimt drastic aceste schimbari. Fie ca le este dificil sa se adapteze la noul program, fie ca intampina probleme legate de odihna sau alte probleme care le dau peste cap organismul, schimbarea orei nu trece neobservata.

Medicii sunt de parere ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de vara, deoarece trebuie sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit. Din acest motiv, trecerea la ora de vara poate provoca tulburari ale somnului, pierderea poftei de mancare sau pierderea capacitatii de munca si concentrare.

Pentru a evita astfel de neplaceri, specialistii ne recomanda ca sambata seara sa ne culcam cu o ora mai tarziu sau duminica dimineata sa ne trezim mai devreme.

Cum te influenteaza cu adevarat schimbarea orei

Vei avea tendinta de a manca mai mult

Orele de somn ierdute produc un dezechilibru in organism iar acesta, pentru a se reface, are nevoie de energie. Energie pe care si-o ia din mancare. Asadar, nu te mira daca in urmatoarea perioada vei avea tendinta de a manca mai mult.

Cresterea a tensiunii arteriale

Cresterea tensiunii arteriale poate avea o legatura stransa cu schimbarea orei. Cand dormi mai putine ore sistemul nervos este suprasolicitat si genereaza stres in organism. Acest stres se traduce prin cresterea tensiunii arteriale si un risc crescut cu 10% pentru a suferi un atac de cord.

Stari accentuate de oboseala

Starile accentuate de oboseala pot aparea ca urmare a lipsei somnului sau a dereglarii rutinei zilnice. Pentru a scapa de aceste stari incearca sa mergi la culare cat mai devreme, seara.

Dificultati de concentrare

Desi ai crede ca o ora de somn lipsa nu reprezinta un inconvenient, vei observa rapid cum lipsa de concentrare se diminueaza drastic in aceasta perioada, din cauza ritmului cicardian care va fi tulburat din cauza pierderii orei de somn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului