Boli

# ingrijire plamani #aparat respirator #plamani

Cum iti protejezi aparatul respirator?

Respiratia este procesul care aduce oxigenul in aer in plamani si il misca atat pe el cat si corpul. Plamanii elimina oxigenul si il trec prin sangele nostru, unde este transmis catre tesuturile si organele care permit deplasarea, comunicarea si chiar miscarile.

Plamanii preiau dioxidul de carbon din sange si il elibereaza in aer cand este expirat.

Cu fiecare inhalare, aerul trece prin trahee in plamani. Asa incat, oxigenul difuzeaza in lichidul din jurul alveolelor si aluneca in sange. Deci, dioxidul de carbon calatoreste din sange in aer si iese din corp cand atunci cand este expirat.

Perioadele reci de toamna-iarna si inceput de primavara, virozele si afectiunile aparatului respirator isi fac aparitia si se recunosc dupa durerile din gat si inflamatiile corelate. Schimbarile bruste de temperatura, trecerile dintr-un anotimp in altul, precum si dezechilibrele sistemului imunitar duc la efecte nedorite ale organismului. Raspunsurile rapide ale acestuia se caracterizeaza prin episoade imediat recunoscute, din pricina inflamatiei faringelui, precum si a altor afectiuni serioase ale cailor respiratorii.

Cum te tii la distanta de raceala si gripa?

Atentia pentru organism trebuie intretinuta cu fiecare actiune si gest pe care il intreprindem. Cu atat mai mult, in perioadele in care factorii externi au o influenta majora asupra starii intregi de sanatate. Alimentatia bogata in vitamine si minerale tine medicul la distanta, insa daca preventia a fost invinsa, vizita la medic nu trebuie amanata. Din pacate, complicatiile mixate pot inrautati situatiile initiale. Asadar, in functie de organism, tipul de medicatie recomandata, siropul Eurospal poate fi raspunsul pentru o problema a aparatului respirator. Utilizat dupa informatiile prospectului, medicamentul este eficace si se bucura de real succes. Inceperea si introducerea tratamentului inca de la instalarea primelor reactii, reduce foarte mult posibiltatea extinderii bolii si a complicatiilor adiacente.

O alta posibilitate de combatere a starilor ce provoaca disconfort la nivelul aparatului respirator in aceasta perioada, consta in administrarea tratamentelor cu plante medicinale sub forma de ceaiuri, infuzii, uleiuri si solutii care tocmai datorita usurintei cu care pot fi realizate, se situeaza in topul preferintelor pacientilor. Mediul inconjurator actioneaza si conditioneaza aparitia virozelor si racelilor favorizanad dezvoltarea lor, dar in niciun caz nu trebuie luata in calcul posibilitatea de a se insusi medicamente dupa propria reteta sau informatii neverificate suficient si mai ales neaprobate de catre medicul specialist. Din nefericire, auto-administrarea antibioticelor este in continuare o practica frecventa, iar lucrul acesta complica indicatiile serioase din fiecare an, care vin din partea doctorilor.

Alte recomandari eficiente...

Aerosolii salini reprezinta o alternativa din ce in mai uzitata. Este cunoscut ca sarea, prin natura sa, este o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, in multe cazuri ea comportandu-se ca un dezinfectant.

Aerosolii marini completeaza lista indicatiilor eficiente, mai ales atunci cand vine vorba despre sanatatea bebelusilor. Particulele provenite din spuma marii, antrenate de curentii de aer sunt asociate cu momentul in care valurile se sparg de faleza sau de diguri, iar stropi foarte fini care se disperseaza in aer, produc cunoscutii aerosoli.  

N.B. Nu uitati ca preventia sta in calea combaterii de orice tip, asa ca menajati-va sanatatea cu cele mai sigure metode care va stau la dispozitie!

Advertorial

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare