Boli

#medic dentist #dentist #stomatolog

Cum aveti garantia ca dentistul dvs. este bun?

Iata o intrebare buna, la care este dificil de raspuns.

Asigurati-va ca veti gasi un profesionist adevarat ce lucreaza in cadrul unui cabinet stomatologic cu notorietate. Faceti asta inainte de aparitia unei dureri de dinti sau a altor urgente stomatologice care v-ar putea face sa apelati, in disperare de cauza, la primul dentist disponibil.

Criterii de alegere a unui medic stomatolog potrivit

Pentru a stabili daca ai un medic stomatolog de calitate trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte.

Controalele periodice recomandate

In primul rand analizati cat de des va cheama la control: anual, la fiecare sase luni sau pur si simplu nu se preocupa in a va face vreo recomandare in acest sens, gandindu-se mai degraba cum sa ajunga (a se citi: emigreze!) in Franta sau alta tara vestica, pentru a-si deschide un cabinet acolo.

De regula, un control de rutina efectuat o data la 6 luni este suficient pentru a preintampina probleme stomatologice mai grave.

Cand vorbim de vizitele periodice la dentist, ele ar trebui sa se desfasoare corect, cu focusarea pe toate punctele nevralgice ce ar putea cauza neplaceri clientului. Iar pentru detectarea acestora, inclusiv radiografiile stomatologice sunt de ajutor sau alternativele mai moderne ale acestora. Ele fac parte din munca de preventie a unui medic bun. intotdeauna este mai usor ca sa eviti o problema dentara, decat sa o rezolvi. Pentru un pacient, acest lucru se traduce in mai putina suferinta indurata, in cheltuieli mai mici cu tratamentele indelungate.

Chiar daca este vorba de un control de rutina, de un detartraj, o curatare corecta a danturii este extrem de importanta. Asadar, o astfel de vizita periodica la stomatolog ar trebui ca sa includa obligatoriu si o igienizare foarte buna a danturii. Daca este vorba de o clinica cu mai multi angajati, eventual acest procedeu de curatare a dintilor se poate efectua de catre un alt coleg dentist specializat.

Daca veti alege medicul ce lucreaza intr-un cabinet stomatologic cu mare atentie, o sa reusiti in mod sigur ca sa gasiti un profesionist dedicat profesiei sale, care sa puna pe primul plan sanatatea dentara a pacientilor sai, nu castigurile imediate pe care le obtine.

Explicatii clare ale tratamentelor stomatologice necesare

Un medic dentist bun care recomanda unui pacient mai multe lucrari dentare, va fi in masura ca sa explice detaliat si cu rabdare acestuia de ce sunt necesare si ce operatiuni necesita ele. Totul intr-un limbaj usor de inteles de catre un nespecialist, nu intr-unul impanat cu temeni de specialitate ce trebui cautati prin dictionare medicale online.

Mai mult decat atat, stomatologul corect va fi in masura chiar de a propune solutii alternative, aratand pacientului si costurile totale pe care le presupune fiecare dintre ele.

Dupa aceea, va permite pacientului ca sa isi ia un timp de gandire. Inclusiv sa ceara o a doua opinie pe baza radiografiilor si a altor acte medicale. Asta chiar daca deja s-a stabilit o relatie de incredere intre cele doua parti (medic si bolnav).

Ulterior, nu ar trebui sa refuze ca sa il mai trateze pe pacient, daca acesta se va reintoarce la el pentru efectuarea procedurii stomatologice respective. Un dentist care refuza ca sa mai trateze un vechi client, pe motiv ca s-a consultat si cu alt specialist, ignora faptul ca pacientul este pana la urma acela care ia decizia finala, fiind in joc sanatatea, dar si veniturile sale.

Respectarea stricta a normelor igienico-sanitare

Nu exista un medic stomatolog bun care nu respecta strict conditiile de igiena medicala. incepand cu purtarea manusilor si a mastii, sterilizarea instrumentarului utilizat, curatenia din cabinetul dentar respectiv.

Notorietatea stomatologului dentist ales

Un medic dentist de calitate are o buna reputatie inclusiv in mediul online, este cinstit cu pacientii lor in legatura cu sanatatea lor dentara, discuta costurile in avans si este gata oricand ca sa raspunda la orice intrebari pe care clientii sai i le pun.

Aveti obligatoriu in vedere aceste aspecte, dar mai ales bazati-va de propriul instinct. Nu o sa va tradeze niciodata!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului