Boli

#cancer de piele #stres vara #greseli vara #greseli vacanta

Cum ajungem sa ne distrugem singuri vacanta! Greseli pe care le facem cu totii

Mult asteptata vacanta de vara se poate transforma intr-o sursa de stres, daca gandurile ne sunt tot la job, ne expunem prea mult la soare si nu adoptam o alimentatie corespunzatoare sezonului. Iata cum ne pot afecta!

 

1. Vacantele nu sunt cu adevarat vacante

Vacantele au scopul de a reduce nivelul de stres acumulat in timpul lucrului, dandu-ne timp pentru activitatile preferate. Totusi, odata cu dezvoltarea masiva a  tehnologiei, vacantele nu mai sunt vacante. Potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive pentru Glassdoor, citat de Huffington Post,  americanii îsi iau doar jumatate din concediile platite. Mai mult, 61% dintre respondenti au declatat ca lucreaza în timpul concediului, fiind contactati cu oferte de job-uri de catre colegi (25%), sau de angajator (20%).

2. Ne expunem prea mult timp la soare

Expunerea la soare este periculoasa pentru piele, pentru ca majoritatea celulelor canceroase se dezvolta pe zonele cele mai expuse radiatiilor solare, asa cum sunt urechile, gatul, buzele si palmele, informeaza Societatea Americana de Cancer (American Cancer Society - ACS). Anual, 3.5 milioane de americani dezvolta cancer de piele, în timp ce melanomul a afectat 73.000 doar in cursul acestui an. Astfel, palariile, cremele de protectie solara si ochelarii sunt recomandati, precum si un control periodic la dermatolog.

3. Nu consumam suficiente alimente de vara

Vara putem alege dintr-o diversitate de fructe si legume, iar meniul zilnic ar trebui sa includa alimente sanatoase, acestea fiind surse de energie si vitamine.

Sursa foto: pinstripeplanning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului