Boli

#imunitate #covid-19

Covid-19: Imunitatea poate dura intre opt luni si cativa ani

 

Imunitatea la noul coronavirus ar putea dura de la opt luni pana la cativa ani, anunta un studiu. Potrivit studiului, persoanele care au facut boala pot deveni inumi pana la cativa ani, sustin savantii americani.

Cercetatorii au monitorizat patru componente ale sistemului imunitar: anticorpi, celule de tip B si doua celule de tip T. Durata exacta a protectiei impotriva noului coronavirus nu este cunoscuta, insa perspectiva de cativa ani ofera sperante.

Experimentul a fost facut pe 185 de persoane cu varste cuprinse intre 19 si 81 de ani, persoane care nu aveau simptome grave si care nu au fost spitalizate. 

Rezultatele studiului arata ca 90% dintre cei care s-au vindecat de coronavirus (neavand forme grave ale bolii) aveau destule celule imune pentru a nu se mai reinfecta.  

Daca aceste rezultate se dovedesc a fi adevarate, este o veste foarte buna deoarece una dintre marile ingrijorari in ceea ce priveste COVID-19 este tocmai aceea ca imunitatea ar putea dura doar cateva luni, scrie realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare