Cosmetice care te pot imbolnavi. Cu siguranta, le folosesti zilnic!

Boli

#diabet #cosmetice #cancer #boli #riscuri imbolnavire #boli pulmonare

Cosmetice care te pot imbolnavi. Cu siguranta, le folosesti zilnic!

Multe dintre produsele cosmetice pe care le folosesti zilnic reprezinta un pericol real pentru sanatate. Desi pielea, pe care sunt aplicate aceste produse, parea sa fie cea mai afectata de unele substante din ele, cercetatorii au descoperit ca pericolele depasesc "granitele" acesteia, afectand si alte organe. Iata care sunt cosmeticele pe eticheta carora ar trebui sa arunci un ochi in plus, de fiecare data cand le cumperi!

Oja si fixativul, risc de diabet

Un studiu recent efectuat la Brigham and Women's Hospital, Boston, SUA, a scos la iveala cateva date ingrijoratoare legate de lacurile de unghii si fixativele pe care milioane de femei din lumea intreaga le utilizeaza zilnic. Potrivit acestora, majoritatea acestor produse cosmetice contin ftalati, un grup de compusi chimici care predispun femeile la diabet.

Rujul, risc de intoxicatie cu plumb

Pana nu demult, ideea ca rujul ar contine plumb era considerata doar o legenda urbana. Dupa ce, in 2011, FDA (Food and Drugs Administration) a realizat o campanie in vederea folosirii unor cosmetice mai sigure, investigatiile realizate de autoritati pe cele mai faimoase si respectate branduri de rujuri la nivel mondial au evidentiat ca rujurile chiar contineau urme de plumb, in diverse proportii. Nu exista un nivel maxim admis de plumb in cosmetice, acesta fiind un metal extrem de toxic si periculos, care, in timp, afecteaza creierul si provoaca intoxicatie cu metale grele.

Produsele de styling pentru indreptarea parului, risc de cancer

Desi multe etichete ale cosmeticelor moderne indica faptul ca sunt lipsite de formaldehyde, s-a descoperit ca produsele bazate pe keratina pentru indreptarea parului contin totusi urme ale acestui compus chimic cu risc crescut de provocare a cancerului de piele, ochi sau plamani. Producatorii produselor nu trec acest compus pe eticheta, intrucat nivelul formaldehydelor este mult sub nivelul considerat periculos, insa ele exista, iar o expunere indelungata si abuziva la acestea predispune la boli grave.

Cosmeticele tip pudra, risc de boli pulmonare

Cosmeticele care sunt concepute sub forma de pudra - blush de obraz, fard de ochi, fond de ten etc.- contin minerale periculoase pentru sanatate (mica). Potrivit specialistilor, in timpul aplicarii lor, microparticulele din aceste pudre se risipesc in aer si patrund cu usurinta pe caile respiratorii crescand, in timp, riscul de boli pulmonare grave.

Sursa foto: makeupstudio.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare