Boli

#masuri coronavirus #autoizolare #coronavirus

Coronavirus. Cum te autoizolezi corect

Recomandarile oficiale in cazul in care ai intrat in contact direct cu cineva care are coronavirus sau daca ai fost intr-un loc unde au fost raportare numeroase cazuri de COVID-19 este sa te autoizolezi la domiciliu.

 

Coronavirusul cauzeaza o infectie usoara in cazul a 4 din 5 persoane. Autoizolarea ajuta la protejarea celorlalte persoane, in special a celor vulnerabile, asa cum sunt cele in varsta, care sufera si de alte boli.

Dar ce inseamna, de fapt, aceasta autoizolare si cum se face ea corect? Iata principalele 5 reguli pentru o autoizolare de succes, potrivit BBC.com:

Stai acasa

Autoizolare inseamna sa ramai inchis in casa. Nu mai iesi in locuri publice, nu te mai duci la serviciu sau la scoala. Si nici nu trebuie sa primesti acasa vreun oaspete, vreun vizitator!

Suna la 112

Daca manifesti simptome precum febra (minimum 38 grade Celsius), tuse ori dificultate la respiratie, cere mai intai prin telefon sfatul unui specialist. Poti suna la 112, iar operatorii vor sti sa iti spuna sa faci mai departe. Nu te grabi sa mergi la cel mai apropiat spital.

Separa-te de restul lumii

Daca locuiesti impreuna cu alte persoane, atunci va trebui sa te inchizi intr-o camera foarte bine ventilata. Daca trebuie sa impartiti baia, atunci foloseste-o dupa toti ceilalti, nu tu primul. Si nu folosi la comun cu ceilalti prosoapele.

Atentie la gunoiul pe care il arunci

Resturile menajere vor trebui ambalate in saci dubli. Daca ai fost testat pozitiv, atunci e foarte important ca gunoiul pe care le produci sa fie depozitat separat.

Comanda online

Daca locuiesti singur, iti poti face toate cumparaturile online. Sau poti ruga prietenii sa te ajute. Atat curierul, cat si prietenii vor trebui sa iti lase cumparaturile la usa. In niciun caz nu ti le vor inmana personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului