Boli

#simptome ciuperca unghie #tratare ciuperca unghie #ciuperca unghie

Ciuperca unghiei: simptome si tratament cu actiune rapida

Ciuperca unghiei, cunoscuta in termeni medicali si sub denumirea de onicomicoza, este o infectie frecventa care apare la unghiile de la maini si la cele de la picioare, precum si in zonele de piele invecinate. Infectiile micotice sunt determinate de organisme microscopice care se dezvolta in special intr-un mediu proprice.

Daca nu este tratata corespunzator, infectia se poate intinde si la celelalte unghii si chiar la alte persoane prin contact direct ori prin utilizarea anumitor obiecte personale.

Factori care cresc riscul de dezvoltare a onicomicozei

  • purtarea frecventa a unei incaltaminte care nu lasa pielea sa respire, care este stramta, incomoda si umeda;
  • frecventarea piscinelor, a bazinelor de inot, a saunelor sau a dusurilor publice fara purtarea unor slapi;
  • utilizarea in comun cu alte persoane a unor obiecte personale (pantofi, sosete, unghiere, forfecute folosite pentru taierea unghiilor);
  • aplicarea de unghii false;
  • ranirea unghiei sau a patului unghial.

Ciuperca unghiei: care sunt simptomele?

Ciuperca unghiei poate fi recunoscuta usor pentru ca unghiile infectate au aspectul modificat fata de cele sanatoase. Vei observa aparitia unei pete alb-galbui care se va mari treptat. Unghia este fragila, si-a pierdut luciul natural si tinde sa se sfarame. Pe masura ce avanseaza infectia, unghia se inchide la culoare si incepe sa se rupa pe margini. In plus, te poti confrunta cu mancarimi locale si cu miros neplacut. In faza avansata a afectiunii, unele persoane simt si durere, in special la atingere.

Care este tratamentul pentru ciuperca unghiei?

Avand in vedere ca tesutul afectat este dur, infectia nu va putea fi invinsa usor, dar cu un tratament adecvat te vei putea bucura repede de rezultatele dorite. Alaturi de un tratament medicamentos, este esentiala si respectarea unor reguli de igiena.

 

  • tine unghiile curate si taiate scurt;
  • daca ciuperca a fost la unghiile de la maini, poarta manusi de cauciuc atunci cand speli vase, rufe ori faci curat;
  • in cazul in care infectia este aparuta la unghiile de la picioare, poarta doar sosete de bumbac si schimba-le zilnic. Este recomandat sa le speli la o temperatura de 60 de grade Celsius;
  • sterilizeaza de fiecare data ustensilele pe care le folosesti pentru realizarea manichiurii si a pedichiurii;

     

  • spala-te cu apa si sapun inainte de aplicarea tratamentului;

  • foloseste o pila fina pentru a indeparta resturile moarte de pe suprafata unghiei.



Incepe tratamentul pentru ciuperca unghiei de la primele simptome, altfel boala va avansa si va fi greu de invins. In ceea ce priveste produsele pe care le poti aplica in tratarea acestei afectiuni, trebuie sa stii de la inceput ca lacurile de unghii actioneaza mai repede decat cremele si unguentele fiindca au o aderenta mai buna asupra suprafetei tratate si elibereaza o cantitate suficienta de substanta activa.


Ai nevoie de un lac de unghii cu o formula unica, patentata, care ii permite sa penetreze unghia in profunzime. Astfel va modifica pH-ul si va reusi sa blocheze dezvoltarea infectiei, asa cum este Exi-nailner.

Acesta se aplica pe toata suprafata unghiei afectate de 2 ori pe zi in primele 4 saptamani de utilizare, apoi o data pe zi pana ce unghia sanatoasa a crescut complet.

Alta solutie la care poti sa apelezi cu incredere daca simti ca lupta dusa impotriva onicomicozei te oboseste este stiloul Excilor de pe pfarma.ro. Acesta este arma ta de rezerva, un instrument medical special conceput pentru a lupta impotriva infectiei fungice a unghiei. Este important de retinut ca utilizeaza o tehnologie avansata, complet diferita fata de alte produse similare de pe piata.

Stiloul Excilor este bazat pe sensibilitatea dermatofitilor la pH scazut. Faptul ca acidifica mediul si inhiba dezvoltarea acestora ajuta la grabirea vindecarii. Te vei bucura de rezultate bune doar daca vei aplica cu regularitate tratamentul.


In ceea ce priveste modul de aplicare, curata unghia de oja (daca este aplicata) si de impuritati. Foloseste aplicatorul produsului pentru a acoperi atat unghia, cat si zona de sub unghie.

Este important sa actionezi de la primele semne care ar putea indica faptul ca suferi de ciuperca unghiei. Infectia se raspandeste usor si da dovada de rezistenta daca nu aplici tratamentul corespunzator.


Tratamentul se incheie atunci cand unghia va fi schimbata complet si va avea aspect sanatos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului