Boli

# Chlamydia Trachomatis #chlamydia

Chlamydia - semnele infectiei pe care orice femeie trebuie sa le stie

Infectia cu bacteria Chlamydia Trachomatis este cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala in tarile dezvoltate. Aceasta bacterie traieste doar in interiorul celulelor si este greu de depistat deoarece adesea decurge fara manifestari. In cazul in care nu este tratata, poate provoca boala pelvina inflamatorie sau sterilitate.

“Infectia cu Clamydia Trachomatis este frecvent asimptomatica, dar poate, de asemeni, sa se manifeste prin semne evocatoare pentru o infectie urinara sau o micoza. Dar mai ales, germenele poate determina infectii genitale inalte, cu atingerea uterului si a trompelor uterine: endometrite si salpingite, care se pot manifesta si acut, cu febra si dureri pelvine. In aceste cazuri, diagnosticul este rareori nerecunoscut. Dar riscul acestor infectii genitale inalte este sa evolueze frecvent intr-o maniera cronica, cu putine simptome (fara febra, fara dureri sau dureri moderate) si astfel sa fie gresit tratate sau sa ramana netratate.

Fertilitatea la aceste femei este direct amenintata , cu un risc de sterilitate tubara de 20 % si un risc de sarcini extrauterine de 10%”, explica dr Oana Clatici, pe site-ul dermatocosmetologie.blogspot.ro.

Cum se trateaza Chlamydia

Simptomele inceteaza dupa cateva zile de administrare a antibioticelor, iar dupa doua saptamani infectia este eliminata. Tratamentul trebuie urmat de catre ambii parteneri chiar si daca nu sunt prezente simptome.

“In functie de gravitate , medicul poate prescrie antibiotic pe cale venoasa pentru cateva zile sau pe cale orala. Exista si scheme de tratament – monodoza- recomandate mai ales atunci cand o facem pentru prevenirea infectiei”, recomanda dr Oana Clatici.

Sursa foto: .womenfitness.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare