Boli

#herpes #hpv #chlamydia #femei #candidoza #candida

Cele mai frecvente boli genitale ale femeilor

Femeile se confrunta adesea cu diverse boli genitale, mai mult sau mai putin grave. Controalele si analizele periodice, te vor feri de probleme si te vor ajuta sa tratezi in timp util aceste boli.  Totusi, nu uita ca este mai bine sa previi decat sa tratezi si sa te feresti pe cat posibil de contactele sexuale neprotejate.


candidoza vaginala


Secretia vaginala este un lucru absolut firesc atunci cand aceasta este albicioasa sau incolora si nu are miros. Totusi, in momentul in care secretia isi schimba culoarea, iar mirosul devine suparator si apar chiar si mancarimile, este recomandat sa mergi la un medic ginecolog pentru ca este foarte posibil sa ai de a face cu o candidoza vaginala.


Aici ti se va recolta o proba de secretie, iar in functie de rezultatele analizelor, ti se va da un tratament . Infectia se trateaza cu usurinta, asa ca nu te panica.


Virusul Papiloma uman


Virusul Papiloma uman sau HPV este de fapt cauza aparitiei verucilor in zona genitala, lucru care poate determina modificari canceroase la nivelul cervixului uterin.


Virusul HPV se transmite doar prin contact direct,  insa din pacate prezenta acestuia nu este semnalata de simptome clare. Totusi, daca in urma testului Babes Papanicolau rezultatele nu sunt bune (sunt prezente modificari la nivelul celulelor cervixului), trebuie sa urmezi cat mai repede un tratament.


Herpesul genital


Herpesul genital este o boala care se transmite pe cale sexuala si este cauzata de virusul simplex.  Herpesul se manifesta prin furnicaturi, arsuri, taieturi, dureri si scurgeri vaginale. Totusi, este foarte posibil ca aceste simptome sa lipseasca  si pot trece luni sau chiar ani pana cand pana cand infectia sa izbucneasca.


Din acest motiv, este recomandat sa mergi periodic la medicul ginecolog, pentru controale si analize amanuntite.


Chlamydia


Chlamydia este o alta boala care poate trece neobservata din cauza lipsei simptomelor. Totusi, in anumite cazuri, femeile se pot confrunta cu scurgeri vaginale, senzatii de usturime la urinare, presiune in zona pelviala, durere la contactul sexual si chiar durere dupa.


Partea neplacuta este ca desi trece de multe ori fara sa dea semna, boala poate afecta femeile gravide, ducand la ruperea apei inainte de vreme sau chiar la transmiterea afectiunii bebelusului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului