Boli

#clinica dentara #medic stomatolog #carii

Cele mai comune cauze ale durerii de dinti

Durerile de dinti provoaca disconfort oricui le resimte. Dincolo de senzatia neplacuta pe care pacientul o are, indiferent de gradul in care se manifesta durerea dentara, aceasta este o problema deloc de neglijat, care poate dezvolta afectiuni orale si mai grave.

Mai jos poti afla care sunt cele mai comune 5 motive pentru care te dor dintii:

1.Cariile

Durerea de dinti ar putea fi asociata unei carii. Consumul excesiv de zahar si efectuarea unei igienizari dentare precare sunt cele mai importante dintre cauzele care favorizeaza aparitia bacteriilor ce provoaca o carie. Inca de la primele semne ale unui dinte dureros ar trebui sa mergi la medicul stomatolog pentru ca o carie netratata poate duce chiar si la extractia dintelui afectat.

2. Sensibilitatea dentara

Daca simti o durere pulsatila la nivelul dintilor, in timp (sau chiar dupa) ce consumi alimente reci sau fierbinti, atunci acesta este primul semn ca ai o sensibilitate dentara. Principala cauza poate fi smaltul deteriorat al dintilor. Totusi, sensibilitatea dentara poate sa apara ca efect a unor proceduri stomatologice, cum ar fi albirea dintilor, caz in care nu este niciun motiv de ingrijorare, deoarece durerea va disparea dupa cateva zile de la tratament.  Din fericire, exista paste de dinti speciale care sa estompeze efectele negative pe care le ofera dintii sensibili.

3. Periajul necorespunzator

In incercarea de a-si curata dantura cat mai bine, unii oameni isi periaza dintii apasand pe suprafata acestora. Atunci cand presiunea exercitata la nivelul dintilor este prea mare gingiile incep sa se retraga, iar dintii incep sa doara. Pentru a preveni acest lucru, foloseste o periuta de dinti cu peri moi si asigura-te ca stii care sunt tehnicile corecte de curatare a dintilor.

4. Afectiuni gingivale

Aparitia unei infectii gingivale poate de asemenea sa cauzeze durerea dentara. Inflamarea gingiilor, infectiile (abcesul), sau chiar deteriorarea osului din jurul dintilor pot provoca nu doar sangerari ale gingiei, dar si dureri de dinti.

5. Traumatismele

Un dinte fracturat este un dinte dureros. Muscarea unui aliment sau a unui obiect tare, la fel ca si alte tipuri de traumatisme dentare pot duce la spargerea dintelui. In acest caz, pacientul va resimti o durere ascutita. Aceasta problema poate fi remediata de catre medicul stomatolog prin implantarea unei coroane dentare.

Sursa foto: boxhilldental.com.au

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului