Boli

#dureri musculare #dureri #fibromialgie # sensibilitate muschi #durere cronica

Ce trebuie sa stii despre fibromialgie

Fibromialgia este afectiune caracterizata prin dureri intense, extinse in tot organismul. Odihna, evitarea stresului si a bauturilor cu cofeina, dar si miscarea pot duce la reducerea simptomelor acestei afectiuni.

 

Ce este fibromialgia


Fibromialgia este o afectiune medicala cronica, care se caracterizeaza prin durere difuza si sensibilitate in muschi. Aceste dureri apar si la nivelul tendoanelor si ligamentelor.

Se caracterizeaza si prin tulburari de somn si oboseala. Aceasta afectiune este insa temporara si nu afecteaza permanent muschii, articulatiile sau organele interne.

Fibromialgia este o afectiune - fantoma, care cauzeaza durere si care ramane ascunsa in urma controalelor medicale. Aceasta boala afecteaza in special femeile.
 

Durerea este simptomul principal


Durerile pot varia de la o persoana la alta, insa durerea specifica a fibromialgiei este intensa, cu senzatie de arsura si mancarime si afecteaza numerosi muschi ai organismului. Durerea cronica este de cele mai multe ori intensa si poate aparea zilnic.

Un alt simptom al fibromialgiei este oboseala, cauzata in special de somnul prost. Alte simptome ale fibromialgiei sunt depresia, durerile de cap, migrenele, durerile pelviene si diverse afectiuni digestive .
 

Nu te astepta la un diagnostic imediat


Pentru a obtine un diagnostic corect trebuie sa mergi la un medic reumatolog. Acesta cunoaste mult mai multe detalii despre aceasta boala suspecta.

Deoarece nu exista teste specifice pentru a depista aceasta afectiune, medicii incearca intai sa elimine potentiale probleme de sanatate precum artrita, tiroida sau anemia.

Pentru a diagnostica fibromialgia, medicii vor identifica anumite zone ale corpului care sunt mai sensibile. Aceste zone sunt gatul, pieptul, spatele, coatele, genunchii si coapsele.
 

Care sunt cauzele fibromialgiei


Chiar daca medicii nu cunosc exact cauzele acestei afectiuni, in ultimii ani acestia inteleg din ce in ce mai bine legatura dintre fibromialgie , durere, oboseala si alte simptome asociate cu aceasta boala.

Specialisti sunt de parere ca atunci cand o persoana sufera de fibromialgie, sistemul nervos central nu mai proceaseaza semnalele durerii in mod corect.
 

Incearca remediile naturale


Medicamentatia clasica pentru fibromialgie include pastile analgezice, antiinflamatorii si antidepresive. Pentru a stabili tratamentul trebuie sa discuti cu medicul specialist.

Este insa recomandat sa optezi si pentru remediile naturale, care pot face minuni. Incearca sa faci mai multa miscare si sa meditezi. De asemenea, mai poti incerca si acupunctura si masajul, care pot reduce simptomele acestei afectiuni.
 

Verifica nivelul de vitamina D din organism


Studiile au evidentiat faptul ca nivelul mic de vitamina D din organism este in stransa legatura cu fibromialgia. Insuficienta de vitamina D cauzeaza dureri musculare si osoase.

Pentru a reduce durerile produse de fibromialgie este indicat sa suplimentezi consumul de vitamina D. Doza recomandata este 1000 si 5000 de unitati zilnic.
 

Ai grija la simptomele digestive


Persoanele care sufera de fibromiagie experimenteaza si diverse afectiuni digestive precum diaree sau dureri stomacale. Principalul vinovat al acestor probleme este consumul de cofeina.
 

Fa miscare


Atunci cand tot corpul te doare, ultimul lucru pe care doresti sa il faci este sa mergi la sala de sport . Specialistii spun insa ca miscarea regulara ajuta la reducerea simptomelor fibromialgiei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare