Boli

# vaccinare anti-covid

Ce trebuie sa faci dupa vaccinarea anti-COVID. Sfaturi de la specialistii in sanatate

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) a publicat pe site-ul sau o serie de recomandari pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid si se confrunta cu efecte adverse sau dureri dupa imunizare. 

Astfel,  in cazul in care apare durerea la locul injectarii, specialistii recomanda aplicarea unui prosop curat, rece si umed pe zona afectata. 

Sunt indicate folosirea sau efectuarea de exerciţii cu braţul, potrivit Agerpres. În cazul în care după vaccin apare febra, speciliştii recomandă administrarea unor antitermice, consum mai mare de lichide şi îmbrăcămite lejeră. Dacă reacţiile adverse nu dispar după câteva ore ori dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore este cazul să luaţi legătura cu medicul de familie.

Medicii ruşi recomanda persoanelor vaccinate anti-Covid sa nu se expuna la frig, dar nici sa nu se supraincalzeasca. Specialistii sfatuiesc evitarea stresului si consumul de produse la care ştiu că au alergie, relatează TASS.Totodată, persoanele care s-au vaccinat anti-COVID ar trebui să acorde atenţie necesarului de vitamina D în organismul lor şi, dacă e nevoie, să corecteze această deficienţă.

Nutriţioniştii recomandă şi un consum cu un conţinut ridicat de proteine după vaccinare şi evitarea alcoolului timp de trei zile după vaccinare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare