Boli

#ritm cardiac #boli inima #fibrilatie atriala #tratament fibrilatie atriala

Ce tratament trebuie sa urmeze persoanele care sufera de fibrilatie atriala

Daca in familia ta exista persoane care sufera de fibrilatie atriala si urmeaza sa fie supuse unor interventii chirurgicale, este important sa stii ce medicamente ii pot fi de folos inainte, in timpul si dupa operatie si care sunt riscurile si beneficiile acestora.


Inainte de interventia chirurgicale

Persoanele care sufera de fibrilatie atriala au ritmul cardiac mai alert. Pentru incetinirea batailor inimii si mentinerea acestora la un ritm normal se pot lua medicamente betablocante - capabile sa se opuna anumitor efecte ale catecolaminelor organismului (adrenalina, noradrenalina, dopamina) -, medicamente blocante ale canalelor de calciu - actioneaza selectiv, blocand influxul de calciu in majoritatea tesuturilor - si digoxin, se arata pe site-ul everydayhealth.com.

Toate aceste medicamente mentin starea de confort a pacientului si ii vor proteja inima de complicatiile care pot aparea din cauza unui ritm alert a batailor inimii, cum ar fi cardiomiopatia sau insuficienta cardiaca.

Totodata, este important de stiut ca aceaste medicamente pot face ca ritmul cardiac sa devina prea lent sau pot agrava simptomele de insuficienta cardiaca. Persoanele in varsta sau cele care sufera de astm s-ar putea sa nu suporte aceste medicamente.

Exista anumite medicamente care sunt folosite pentru a restabili ritmul cardiac. Acestea sunt numite antiaritmice si pot avea efecte negative asupra eficientei de pompare a sangelui la inima. Din acest motiv, pot aparea chiar aritmii. Pe termen lung pot aparea efecte adverse, precum fibroza pulmonara.


In timpul interventiei chirurgicale

In cele mai multe dintre cazuri, tratamentul cu medicamente antiaritmice este intrerupt cu aproximativ cinci zile inainte de interventia chirurgicala. Acest lucru asigura eficienta interventiei, care altfel ar putea fi afectata de efectul medicamentelor antiaritmice.

De retinut este faptul ca amiodaroma este o exceptie si tratamentul cu acest medicament este oprit cu trei luni inaintea interventiei pe cord, deoarece poate ramane in sistem o lunga perioada de timp.

Potrivit studiilor, pentru femeile de varsta mijlocie este recomandat consumul de warfarina in timpul interventiei chirurgicale, pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale si a preintampina problemele de sangerare care pot aparea la pacientii dupa interventia chirurgicala.


Dupa interventia chirurgicala

Multe persoane care sufera de fibrilatie atriala sper ca in urma interventiei chirurgicale sa nu mai fie nevoite sa ia medicamente antiaritmicce si anticoagulante. Acest lucru este posibil in unele cazuri. Insa, in perioada imediat urmatoare dupa interventia chirurgicala, este important ca pacientii sa continue sa ia medicamente betablocante sau alte medicamente antiaritmice. In majoritatea cazurilor, riscul de a suferi un atac vascular cerbral va fi mai mic.

De asemenea, in cazul unor pacientii nu trebuie intrerupt nici tratamentul cu anticoagulante, insa continuarea sau nu a tratamentului se face in functie de istoricul medical al pacientului si difera de la caz la caz.

Sursa foto: forum.canardpc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare