Boli

#imunitate #imunitate scazuta #semne imunitate scazuta

Ce semne surprinzatoare iti arata ca ai imunitatea scazuta

Atunci cand racesti in mod repetat, nu poti sa te gandesti decat ca ai imunitatea scazuta si ca este cazul sa intervii in timp util cu tratamente care sa iti intareasca sistemul imunitar. Insa ca sa te tii cu adevarat departe de imbolnaviri, este bine sa recunosti primele semne care te anunta ca imunitatea ta incepe sa fie fragila, manifestari deseori ignorate si mai putin asociate cu imunodeficienta organismului.

Sistemul imunitar este cea mai importanta linie de aparare a organismului impotriva infectiilor pe care agentii patogeni din mediu le pot provoca, odata patrunsi in corp.

Oamenii de stiinta au descoperit in studiile lor o serie de semne suprinzatoare care te pot avertiza din timp ca s-a instalat o imunodeficienta in organism, astfel incat sa poti interveni in timp util si sa previi raceala, gripa si alte infectii. Interesant este ca putini dintre noi s-ar fi gandit ca exista o legatura intre simptomele de mai jos si imunitatea scazuta!

Mananci multe dulciuri

Nu poti rezista unei zile istovitoare la birou, fara o gustare dulce? Este posibil sa iti compromiti fara sa stii sistemul imunitar, spun cercetatorii. Un studiu publicat in "Jurnalul American de Nutritie Clinica" a descoperit ca persoanele care consuma 100 g de zahar (circa 3 cutii de suc acidulat, de pilda), afecteaza randamentul anticorpilor in lupta cu bacteriile timp de 5 ore de la consum. Astfel, cu cat savurezi mai multe alimente dulci, cu atat mai slabit va fi sistemul tau imunitar.

Nu bei suficienta apa

Daca nu respecti recomandarea medicilor referitoare la consumul de minimum 2 litri de lichide pe zi, inseamna ca sistemul tau imunitar nu functioneaza in parametrii optimi. Un aport suficient de lichide ajuta la eliminarea toxinelor din organism, proces esential in mentinerea starii de sanatate si expulsie a virusurilor si bacteriilor.

Ai cateva kilograme in plus

Greutatea in exces este periculoasa pentru sanatatea cardiaca, cerebrala si a altor organe, insa iti afecteaza in mod direct si sistemul imunitar (produce dezechilibre hormonale si agraveaza inflamatiile in corp). Statisticile medicale arata ca cei mai multi pacienti diagnosticati cu forme grave de gripa sunt supraponderali sau obezi.

Ai narile uscate

Mucusul nazal este esential in prevenirea racelii si a gripei, deoarece are rolul de a "captiva" agentii patogeni si de a-i impiedica sa patrunda in organism. Cand narile sunt foarte uscate, virusurile si bacteriile au cale libera in corp.

Sursa foto: zamrsavljenje.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare