Boli

#neplaceri deshidratare #dureri de cap #hidratare #apa #oboseala #deshidratare

Ce se intampla in organismul tau cand nu bei destula apa

Milioane de oameni nu beau nici macar un pahar de apa chiar si cate o saptamana, ceea ce este cu atat mai ingrijorator cu cat in perioadele caniculare, riscul de deshidratare creste considerabil.

Un studiu recent realizat in Marea Britanie, arata ca aproximativ patru milioane de britanici nu au baut nici macar un pahar de apa in ultima saptamana.

Multi dintre cei participantii la studiu recunosc ca beau mai mult alcool decat apa sau o inlocuiesc pe aceasta cu ceai sau cafea.

Chiar daca multi dintre noi nu acorda importanta cuvenita hidratarii, lipsa apei din organism ne poate imbolnavi la propriu.

”Apa este esentiala pentru ca organismul nostru sa functioneze normal. Un procent important din populati se plange de oboseala si lipsa energiei, iar deshidratarea este cel mai frecvent motiv”, spun specialistii.

Printre cele mai frecvente simptome ale deshidratarii se numara: oboseala, durerile de cap, ameteli, lipsa de concentrare, iritabilitate, urinare la intrevale foarte mari de timp si urina inchisa la culoare, respiratie urat mirositoare, constipatie.

Sursa foto: ohnotheydidnt.livejournal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare