Boli

#sforait #somn #remedii sforait #cauze sforait

Ce sa faci daca sforai

Din pacate, aceasta problema pare sa nu aiba o solutie concreta, ci doar remediile gasite de oameni care, de-a lungul timpului, i-au exasperat pe cei din jur cu sforaitul lor. Acestea trebuie incercate toate, pana la gasirea variantei potrivite pentru fiecare organism in parte. Daca sforai sau partenerul tau o face, e bine sa treci prin toate si sa vezi ce functioneaza cel mai bine la tine sau la el. Studiile arata ca 45% dintre oameni sunt total nemultumiti de faptul ca partenerul lor sforaie si spun ca relatia ar merge mult mai bine daca nu ar exista aceasta problema. Ce poti face, sa te bucuri de un somn linistit?

Ai grija cum dormi

Stiai ca s-a inventat perna antisforait? Ea ajuta la o pozitionare corecta a capului si a gatului in timpul somnului, ca aerul sa patrunda fara zgomot pe caile tale respiratorii. Impreuna cu o saltea ortopedica potrivita gusturilor tale, poti crea mediul ideal pentru un somn odihnitor, fara sforait. Cel mai indicat este sa dormi pe o parte, pentru ca, stand cu fata in sus, favorizezi sforaitul.

Mananca mai putin la cina

Cu cat ultima masa a zilei va fi mai grea, cu atat vei dormi mai rau, te vei odihni mai putin si vei sforai mai mult. Ca sa nu deranjezi pe nimeni in timpul somnului, mananca mai putin decat in mod normal, evita alcoolul in exces si renunta la fumat. Vei vedea imediat diferenta.

Curata frecvent caile respiratorii

Motivul pentru care o persoana sforaie este pentru ca are probleme de respiratie, de aceea e necesar sa cureti cat de des poti nasul cu apa de mare sau cu apa si sare si sa pui in dormitor un umidificator, care va mentine in camera umiditatea aerului constanta. Ca sa nu mai sforai poti incerca sa faci gargara cu apa si putin ulei de menta, care va decongestiona gatul si narile, iar tu vei avea un somn mai linistit.

Pastreaza dormitorul curat

Alergiile provocate de acarieni pot declansa sforaitul. De aceea, e bine sa stii ca dupa o saptamana de utilizare, e timpul sa schimbi lenjeria de pat si sa aerisesti bine camera, ca sa elimini aceasta cauza importanta.

Leacurile "babesti" functioneaza!

Chiar daca nu crezi in ele, leacurile babesti functioneaza. Ia o ceapa, tai-o in patru si fierbe-o in apa timp de un sfert de ora. Strecoara infuzia astfel obtinuta si bea-o cu o ora inainte sa adormi. Cei care au consumat-o au observat schimbari majore in ceea ce priveste sforaitul.

Sursa foto: snoreworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului