Boli

#implant #implant dentar

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar a revolutionat  nevoia de inlocuire a dintilor lipsa, astfel pacientii se bucura de recapatarea zambetului plin de incredere si de un stil de viata fara restrictii. Implantul dentar se simte si arata la fel ca dintele natural, periajul, alimentatia, vorbitul nu sufera schimbari.

Implanturile dentare se folosesc de zeci de ani si au facut dovada ca reprezinta o tehnica sigura si eficienta. Ingrijite corespunzator, periaj de doua ori pe zi, ata dentara si controale regulate la medicul dentist, implanturile dentare dureaza o viata intreaga.

Afla tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar.

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar reprezinta o radacina dentara artificiala. Mai precis este un surub din titan plasat prin interventie chirurgicala in maxilarul pacientului. Acesta permite sustinerea dintelui nou pe care medicul dentist il plaseaza in locul celui pierdut.

Procesul de fuziune al implantului cu osul maxilarului se numeste osteointegrare. Peste aceasta radacina artificiala se fixeaza un bont protetic care sustine noul dinte (coroana).

Coroana este realizata respectand culoarea dintilor naturali, astfel rezultatul final este o dantura completa, fara a fi vizibila nici cea mai mica diferenta.

Pacientul castiga o dantura frumoasa, dintele cel nou este permanent, se simte ca si unul natural si nu implica nicio grija suplimentara. Dintii vor fi ingrijiti in mod normal.

Implant dentar - pret

Atunci cand analizezi pretul unui implant dentar comparativ cu alte metode de inlocuire a dintilor (proteza mobila, punte dentara) este important sa tii cont de eficienta costurilor pe termen lung si de calitatea vietii oferite.

Costul final al unui implant dentar depinde de cativa factori diferiti, cati dinti trebuie inlocuiti si unde sunt localizati, tipul de implant, daca sunt necesare proceduri suplimentare pentru a fi pregatit sa primesti implantul dentar.

Costurile pentru un implant dentar difera asadar de la pacient la pacient. Un consult al specialistului iti poate estima corect costul pentru implantul dentar.

Tine cont ca implantul dentar are o valoare extraordinara pentru starea ta de sanatate, confortul de zi cu zi si viata sociala.

Clinicile dentare ofera optiunea platii in rate, astfel incat investitia financiara sa nu fie dificil resimtita.

Avantajele implanturilor dentare

Arata bine! - implanturile dentare arata si se simt la fel ca dintii adevarati, inclusiv si din punct de vedere estetic chiar si cei mai exigenti pacienti sunt multumiti. Cu siguranta vei uita ca ai pierdut la un moment dat un dinte.

Protejeaza dintii din  imediata apropiere - dintii sanatosi de langa implant isi pastreaza integritatatea, asadar nu sunt deloc afectati.

Construiesc incredere - calitatea vietii tale va fi imbunatatita, nu iti va mai fi teama sa razi sau sa zambesti larg.

Sunt sigure si de durata - implanturile dentare reprezinta o investitie pentru intreaga viata si au rata foarte mare de succes.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului