Boli

#alergie de Craciun #sindromul bradului de craciun #brad de craciun

Ce este sindromul bradului de Craciun si cum se manifesta

Bradul de Craciun, pe cat este de asteptat in luna decembrie, pe atat poate fi de periculos pentru sanatatea noastra. Stranutul, nasul infundat, chiar senzatia de sufocare, secretiile nazale apoase, tusea sunt semne care anunta ca suferi de “sindromul bradului de Craciun”.

Alergia specifica lunii decembrie se poate manifesta si prin conjunctivita, inrosirea ochilor si lacrimare.

Vinovate pentru aceasta alergie sunt mucegaiurile care colonizeaza pomul in timpul dezvoltarii sale in aer liber.

„Brazii cresc intr-un mediu umed si devin astfel un cuib perfect pentru mucegai“, afirma Maureen Jenkins, director la Allergy UK. Simptomele sunt usoare la inceput si nu afecteaza persoanele alergice din prima zi când au impodobit bradul.

Situatia se poate inrautati considerabil, dupa o vreme, din cauza caldurii din locuinte, care face ca mugecaiul din brad sa se extinda mai repede in incapere. Particulele de mugecai din casa se inmultesc cu aproximativ 5.000 pe metru patrat in doua saptamâni dupa ce bradul a fost instalat.

Persoanele sensibile, dar si cele care au copiii care sufera de astm bronsic, eczema severa, rinita alergica, sunt sfatuite sa inlocuiasca bradul natural cu unul artificial.

Atentie insa! Inainte de a impodobi bradul, este recomandat ca bradul sa fie spalat bine cu jet de apa si lasat la uscat afara.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare