Boli

#Cabinet psiholog bucuresti #psihoterapie bucuresti

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este domeniul interdisciplinar, situat la granita dintre medicina si psihologie. Este o modalitate de tratament centrata pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari, stari de suferinta psihosociale si/sau psihosomatice si comportamente disfunctionale.

In sedintele de psihoterapie persoana este ajutata sa gaseasca solutii mult mai bune de viata, generalmente, sa-si restructureze si sa-si imbunatateasca propria configuratie a personalitatii astfel incat sa-si poata rezolva problemele intr-un mod matur si realist.

Adesea cand ne vin in minte cuvintele psihoterapie Bucuresti oamenii se gandesc la un cabinet specializat in probleme emotionale, probleme pe care majoritatea oamenilor le experiementeaza de-alungul vietii, avand sau nu nevoie de ajutor specializat. Ce inseamna pentru noi aceste cuvinte psihoterapie Bucuresti? Inseamna pasiune, profesionalism si dorinta de a schimba ceva, de a ajuta oamenii, deoarece pentru noi succesul nostru este succesul celor care ne calca pragul, iar satisfactia personala este a vedea cum cei care vin la clinica noastra evolueaza si se transforma in cea mai buna versiune a lor. Psihoterapie Bucuresti, acesti doi termeni in mintea unora pot insemna ajutor in a rezolva anumite probleme. Cabinetul nostru ofera servicii de Psihiarie pediatrica, Psihiatrie adulti, Psihoterapie si consiliere psihologica pentru adulti, adolescenti, copii si persoane varstnice, Consiliere in nutritie, Masaj terapeutic si de relaxare, Ateliere de dezvoltare personala. Ce am dori sa insemne pentru clientii nostrii aceste cuvinte? Psihoterapie Bucuresti- un loc care sa iti ofere comfort si siguranta, psihoterapie Bucuresti- intelegerea problemelor si solutionarea lor pentru a-ti putea redobandi linistea, sau psihoterapie Bucuresti- recapatarea increderii in tine si in cei din jurul tau si nu in ultimul rand- psihoterapie Bucuresti- redobandirea puterii interioare pe care fiecare dintre noi o avem in fata dificultatilor intalnite.

In clinica noastra se lucreaza pe toate nivelurile: fizice, emotionale, mentale si spirituale, inalturand obstacolele care te impiedica sa-ti atingi potentialul maxim in viata. Terapia holistica priveste pacientul ca pe un intreg (minte, spirit si corp) astfel orice boala reprezinta un dezechilibru la nivelul intregului, nu doar a partii afectate.

La Clinica Alegria credem ca exista o permanenta legatura intre medicul psihiatru (cel care pune diagnosticul si prescrie tratamentul medicamentos pentru afectiunile psihice, doar cand este vorba de un dezechilibru neurochimic), psihologul clinician (cel care are rolul de a investiga, testa şi pune diagnosticul medical, prin anumite metode stintiifice) si psihoterapeutul (psihologul specializat intr-o forma de psihoterapie care elaboreaza un plan cu obiective specifice in abordare afectiunilor psihice sau a problemelor pe care le prezinta pacientul) aceasta conexiune permanenta intre cele trei arii de specialitate duce la optimizarea procesului de vindecare a individului.

De asemenea, nu trebuie sa uitam ca adesea organismul are capacitatea de a se vindeca singur, fara sa fie nevoie de medicatie, omul fiind privit ca un intreg, netratandu-se doar organul bolnav, de aceea terapeutii nostri va stau la dispozitie cu o gama extinsa de servicii: psihoterapie, logopedie, terapie florala Bach, alaturi de specialitatile medicale: psihiatrie adulti si copii.

Prin metode de psihoterapie specifice esti ajutat in a identifica blocaje adanci si a-ti reprograma mintea pentru a urma drumul spre vindecare si succes. In loc sa te invarti in cerc, invata-ti subconstientul sa atrag acea energie pozitiva in viata ta.

Consideram ca atunci cand o persoana se gandeste la urmatoarele cuvintele: psihoterapie Bucuresti, ar trebui sa se gandeasca si la abordarea holistica a pshiologiei. Tratamentul holistic provine de la HOLOS care inseamna TOTUL, terapia Holistica integreaza Totul in Sinele uman.

Inainte sa ne calci pragul dorim sa stii ca pentru noi psihoterapie Bucuresti mai inseamna si: Psihiatrie pentru adulti-o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Tratamentul psihiatric efectiv este compus din doua parti: tratamentul medicamentos si psihoterapia (realizata de psiholog, care are formare intr-o forma de psihoterapie), Psihiatrie pediatrica- ramura a psihiatriei care se adreseaza copilului si adolescentului pana la 18 ani fiind o practica specializata in diagnosticarea, tratamentul, prevenirea si interventia medicamentoasa sau terapeutica pentru tulburari psihice, psiho-somatice si psiho-organice aparute in perioada de dezvoltare a acestuia, Neurologia pediatrica- ramura a medicinei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos central si periferic si ale sistemului muscular la copii. Aceast sub-domeniu joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea din timp a acestora, Logopedia- numita si interventia logopedica, este o activitate desfasurata pe mai multe planuri, individual sau pe grupe, in conformitate cu natura tulburarii, cat de grava este aceasta si varsta copilului, Evaluarea psihologica- investigarea si evaluarea modului in care functioneaza psihicul unei persone, aceasta se realizeaza in conditii de liniste si confidentialitate, Psihoterapia - forma de tratament si ameliorare a problemelor de natura psihologica care utilizeaza metode de modificare a comportamentelor, reactiilor, emotiilor si gandurilor neplacute.

De asemenea, consideram ca aceste doua cuvinte psihoterapie Bucuresti contin in sfera lor si o terapie mai putin cunoscuta in tara noastra: terapia florala Bach. Sedinta de terapie consta intr-o discutie cu terapeutul la finalul careia se recomanda remediile florale. O sedinta dureaza 50 de minute, se aleg maxim 7 remedii florale care se combina intr-un recipient, pe care o veti primi la sfarsitul sedintei. Terapia florala Bach ajuta in urmatoarele probleme: starile de anxietate si atacurile de panica, stari de depresie, oboseala, lipsa motivatiei, despartiri, perioada de dinainte si dupa nastere, critica fata de sine si celialti, frici cu sau fara o cauza rationala, ganduri repetitive, disperare extrema, trauma, suferinta indelungata, lipsa de incredere in sine, resentimente puternice, gasirea menirii in viata.

Astfel, va asteptam la Cabinet psiholog Bucuresti unde puteti gasi rezolvarea tuturor problemelor dumneavoastra.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului