Boli

Cauzele respiratiei urat mirositoare

respiratia urat mirositoare este o problema de care foarte multe persoane se lovesc la un dat. Fie ca este vorba de o igiena incorecta a cavitatii bucale, fie ca este vorba de o infectie a tractului respirator, halena nu poate fi invinsa pana cand nu se descopera sursa acesteia. Asadar, iata cateva cauze posibile.

Lipsa micului dejun

Nu numai ca lipsa micului dejun iti lipseste organismul de foarte multe vitamine si energie, dar iti poate creea neplaceri la nivelul mirosului respiratiei. Gustarea de dimineata are rolul de a indeparta bacteriile adunate in cavitatea bucala de-a lungul noptii, bacterii care stimuleaza halena.

Alimentatia

Produsele lactate si alimentele bogate in proteine contin cantitati de aminoacizi care stimuleaza dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucala. De asemenea, o alimentatie saraca in carbohidrati dezvolta compusi organici cu un miros neplacut.

Cariile

Oricat de mult ti-ai spala dinti si cu oricate produse de ingrijire ti-ai curata gura, totul este in zadar atunci cand dintii tai sunt cariati. Aceasta problema nu poate fi rezolvata decat cu o vizita urgenta la medicul stomatolog, care necesita curatarea si plombarea cariei.

Lipsa unei igiene corespunzatoare

Uneori, o simpla periuta si o pasta de dinti nu sunt suficiente. Astfel, achizitioneaza o cu care sa cureti toate spatiile dintre dinti, dar si o cu care sa te clatesti dupa fiecare spalare. Aceasta din urma contine substante alcool, mentol, eucalipt, dar si alte substante care improspateaza respiratia si care lupta impotriva revenirii bacteriilor. De asemenea, apa de gura are avantajul ca poate patrunde in locurile in care periuta si chiar ata dentara nu au acces. Atentie! Limba este un “aspirator” de bacterii si astfel este o sursa importanta de miros. Asadar, la periaj in primul rand, curata limba cu pasta de dinti din belsug.

Solutii la indemana pentru a scapa de halena

Ulei esential de ienupar sau salvie

Intr-un pahar cu apa calda toarna 3 picaturi de ulei esential de ienupar/salvie si clateste-ti gura cu acest amestec, imediat dupe ce te-ai spalat pe dinti. De asemenea, tot sub aceeasi forma pot fi utilizate si uleiurile de menta sau eucalipt. Atentie! Amestecul obtinut nu se inghite.

Ceaiuri de plante

Consuma multe ceiuri caldute de plante. Menta, tei-ul, salvia, musetelul sau nalba-mare se pot consuma dimineata, dupa micul dejun, fara adaos de zahar.

Patrunjel

Mesteca frunze de patrunjel de fiecare data cand simti ca ai o respiratie urat mirositoare. Aceasta va oferi respiratiei tale un miros foarte placut. Mai mult decat atat, patrunjelul are rol dezinfectant, alunga bacteriile din cavitatea bucala.



Daca nu iti este contraindicat, mesteca 2 – 3 boabe de cafea . Acestea iti vor improspata respiratia. Totusi, aceste sfaturi sunt doar o solutie de moment , rezolvarea problemei ramanand totusi vizita la medic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului