Boli

#ceaiuri #hipotiroidie #ciocolata #minerale #constipatie #laxativ

Cauze surprinzatoare care produc constipatia

In mod evident, de cele mai multe ori constipatia este provocata de lipsa fibrelor in alimentatie, de  amanarea momentului de a merge la toaleta, de lipsa apei si a lichidelor din organism sau de lipsa exercitiilor fizice.  Totusi, constipatia este provocata si de alti factori cum ar fi anumite medicamente sau afectiuni. Iata cateva dintre posibilele cauze ale constipatiei.


Hipotiroida


Hipotiroida sau glanda tiroida hipoactiva incetineste metabolismul si astfel activitatea intestinelor. Nu toate persoanele care sufera de hipotiroida au probleme in ceea ce priveste constipatia, dar totusi medicii sustin ca o persoana tanara care este constipata prea mult timp  are sanse mari sa sufere de probleme la acest nivel.


Tratamentul cu analgezice


In tractul digestiv se afla foarte multi receptori pentru clasa de medicamente analgezice, iar cand aceste medicamente  ajung in stomac, acesta simte nevoia sa faca o pauza din activitatea sa. Asadar, atunci cand iei medicamente impotriva durerilor, ar fi bine sa consumi foarte multe lichide (apa plata, ceaiuri, sucuri  naturale, lapte, supe, compoturi etc), iar daca stii sigur ca te constipi foarte usor, poti lua preventiv si jumatate de pastila cu efect laxativ .


Ciocolata


Exista anumite studii care confirma ca persoanele care consuma ciocolata peste masura se pot confrunta mai usor cu problema constipatiei. Daca esti constipat si iti dai seama ca in ultima vreme ai consumat multa ciocolata, ar fi bine sa o scoti din meniul tau cel putin o perioada de doua saptamani, iar atunci cand o reintroduci, sa nu mananci mai mult de 4 patratele.


Excesul de minerale


Daca ai urmat un tratament cu suplimente pe baza de minerale, iar acum esti constipat, ar fi bine sa stii ca excesul de fier si calciu in organism poate duce fi vinovat de aceasta problema.  Cu exceptia cazului in care chiar ai nevoie de suplimentele respective si ele sunt recomandate de medic, ar fi bine sa renunti la ele cel putin pentru o perioada sau sa le consumi cu foarte multa apa si alte lichide.


Excesul de laxative


In momentul in care iei un medicament in cantitati prea mari sau o vreme indelungata, organismul tau incepe sa se obienuiasca cu el si astfel pastila sa nu isi mai faca efectul. Daca se intampla acest lucru, ar fi bine sa renunti la medicamente si sa cauti solutii naturiste, cum ar fi ceaiurile laxative.


Prea mult lapte


O dieta bogata in lapte si lactate in general poate duce la incetinirea digestiei, iar unica solutie este sa maresti aportul de fibre. Asadar, consuma laptele insotit de cereale integrale , mai ales la micul dejun pentru a avea inca de dimineata un start plin de energie si lipsit de alte probleme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului