Boli

#lentile #purtare lentile de contact #lentile de contact

Cat de mult putem purta lentilele de contact?

In prezent, ne confruntam cu o lipsa de informare cu privire la lentilele de contact, dar asta din cauza ca foarte multi s-au obisnuit sa le cumpere online fara sa ceara inainte parerea sau sfaturile un specialist. Consecintele ce apar pot fi de la nemultumiri pe care le are purtatorul pana la probleme de la ce le mai mici la cele mai grave atunci cand vine vorba de sistemul ocular.

Tipuri de lentile in functie de timpul de purtare:

  • lentile de unica folosinta - cu purtare de dimineata pana seara, dupa care se arunca si NU se doarme cu ele.
  • lentile zilnice - acestea se aplica si se poarta maxim 12 ore, dupa care se scot, se curata si nu se va dormi cu ele aplicate.
  • lentilele cu purtare extinsa - sunt acelea care au un nivel mare al transmisibilitatii oxigenului, de aceea aveti posibilitatea de a le purta continuu pana la maxim 5 nopti consecutive, dar nu sunt recomandate cu purtare extinsa.
  • lentile care au purtare continua, acestea lasa posibilitatea purtarii timp de 30 de zile, fara a fi scoase, dar daca ascultam specialistii, din cand in cand, in acest interval de timp, ar fi bine sa fie scoase si dezinfectate.
     

Lentilele de contact, fiind obtinute din polymer, in momentul in care se scot pentru prima oara din ambalaj, incep sa se degradeze, deci au un termen de expirare de care trebuie fara drept de apel sa tinem cont, deoarece, daca depasim limita de timp recomandata de producator, sanatatea ochilor nostri va avea de suferit. La inceput este posibil ca afectiunile sa nu fie resimtite, dar pe termen lung, ochiul nu va mai privi oxigen si corneea se va umple de vase de sange. Netratate corespunzator, aceste afectiuni pot duce la orbire.

Ce efect are purtarea peste limita de timp indicata a lentilelor de contact?

Atunci cand purtati lentile de contact, trebuie sa respectati conditiile de utilizare impuse de prospectul de care sunt insotite. in primul rand igiena este cea mai importanta, de aceea este recomandat sa va curatati mainile si lentilele corespunzator, pentru a elimina din start riscul infectiilor.

De altfel, purtarea lentilelor mai mult decat este permis, este un factor declansator al unor afectiuni extrem de grave, cum ar fi cheratita, edemul cornean, conjunctivita etc.

Grija mare la regulile pe care le impune purtarea lentilelor de contact, nu lasati sanatatea ochilor vostri la voia intamplarii, deoarece veti regreta in cazul in care vor aparea probleme grave de vedere ulterior. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea si sa indeplinim tot ceea ce tine de noi pentru a avea un confort in momentul in care purtam lentilele de contact. Si foarte important, folositi solutie de lentile si verificati intotdeaua data expirarii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului