Boli

#tratament #cancer #tumori #casatorie fericita

Casatoria fericita prelungeste viata barbatilor cu cancer de prostata

Persoanele care se afla intr-o relatie fericita au sanse sa traiasca mai mult si mai bine, intrucat starea emotionala buna functioneaza ca un medicament curativ asupra sanatatii. Potrivit unui studiu recent, barbatii casatoriti au cu 40% mai putine riscuri sa moara de cancer de prostata, spre deosebire de barbatii necasatoriti care sufera de aceeasi boala.

Fericirea mariajului lupta cu tumorile canceroase

Se pare ca o casnicie fericita aduce beneficii importante asupra sanatatii partenerilor, avand un rol protector in lupta contra tumorilor canceroase.

Inca nu este clar de ce casnicia ajuta la cresterea ratei de supravietuire, insa o teorie ar fi ca barbatii care au trecut printr-un divort sau sunt vaduvi sunt mai expusi riscului de a dezvolta cancer de prostata, din cauza stresului.

In plus, se crede ca barbatii casatoriti vor merge la medic din timp, incurajati de sotiile lor.

Rezultatele studiului au fost publicate in Jurnalul Canadian de Urologie si vin ca o completare pentru cercetarile anterioare care au aratat ca viata in doi poate aduce reale beneficii starii fizice si de sanatate a partenerilor.

Barbatii cu varste inaintate, mai predispusi sa dezvolte cancer

Riscul de a dezvolta cancer de prostata creste odata cu inaintarea in varsta. Asadar, barbatii trecuti de 50 de ani au mai multe riscuri de a dezvolta o tumora. Pentru a creste perspectivele de supravietuire, este important ca diagnosticul sa fie pus din timp.

Pentru a determina daca starea civila are vreun impact asupra ratei de mortalitate, cercetatorii de la Clinica Mayo din Phoenix, Arizona, au studiat aproximativ 116.000 de oameni pe parcursul a 15 ani pentru afla cati au dezvoltat cancer de prostata in aceasta perioada si cum a evoluat boala.

Astfel, cercetarile au aratat ca rata de deces la barbatii necasatoriti este mai mare cu 40% decat la cei care au un partener stabil.

De asemenea, studiile au aratat ca, la cinci ani dupa diagnosticare, 89% dintre barbatii casatoriti erau inca in viata, in comparatie cu 80% dintre barbatii singuri.

Viata in doi influenteaza sanatatea partenerilor

Casatoria nu este benefica doar in cazul cancerului. Un studiu efectuat de cercetatorii din cadrul Universitatii John Hopkins, din Baltimore, SUA a aratat ca o casnicie fericita ajuta la ameliorarea durerilor articulare, in cazul artritei.

Astfel, participantii la studiu care aveau o casatorie fericita s-au plans mai putin de dureri articulare decat cei singuri sau aflati intr-o casnicie nefericita.

Sursa foto: radicallychristian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare