Boli

#virusuri #ciuperci #bacterii #infectii

Care sunt cele mai periculoase infectii?

Exista o sumedenie de bacterii, ciuperci si virusuri care pot provoca infectii puternice in organism, parte din ele, netratate sau tratate necorespunzator, fiind compatibile cu moartea. In categoria celor mai comune infectii intra infectiile respiratorii, cauzate de peste 200 de specii de virusi, infectiile urinare si infectiile pielii, insa cele mai periculoase infectii sunt cele cu bacteria E.coli, clostridium botulinum, bacteria care produce toxina botulinica, salmonella, si infectiile cauzate de stafilococi si streptococi. De asemenea, infectiile fungice, categorie in care intra candida, in functie de locul in care ataca, pot deveni foarte periculoase pentru organism.

Cum se manifesta acestea?

La modul general, infectiile apar ca urmare a intrarii in contact cu bacteria sau virusul respectiv, in conditiile unui sistem imunitar slabit. Infectiile, la modul general, se manifesta prin febra si stare generala de rau, inflamarea ganglionilor limgatici, senzatie de greata si voma, respiratie greoaie acompaniata de stare de lesin si derutare, senzatie de urinare frecventa, ritm cardiac anormal, insa, in functie de cauza care a stat la baza, simptomele prezinta particularitati. De exemplu, infectiile respiratorii se manifesta prin tuse si dificultati de respiratie, cele urinare prin urinari dese, incomplete si usturime, iar cele fungice prin mancarimi si iritatii.

Cum se trateaza?

In functie de natura infectiei si de gravitatea sa, tratamentul poate fi unul simptomatic, de exemplu, in cazul racelilor si virozelor respiratorii, poate fi unul pe baza de antivirale, in cazul gripei, sau poate avea la baza antibiotice, in cazul infectiilor severe. Ceea ce este important de urmat intr-o schema de tratament este intarirea sistemului imunitar prin mai multe mijloace. In primul rand, administrarea suplimentelor alimentare pe baza de vitamina C si zinc, caz in care recomandam Redoxon. Comprimatele efervescente Redoxon stimuleaza puternic imunitatea celulara, au efect antiinflamator si antihistaminic, faciliteaza absorbtia fierului in organism si, in plus, se asimileaza foarte rapid. De asemenea, dieta sanatoasa si echilibrata, miscarea fizica zilnica, relaxarea si odihna suficienta sunt factori esentiali in intarirea sistemului imunitar si, implicit, in tratarea infectiilor de orice natura.

Cand esti in pericol sa apara?

Exista tipuri de infectii care se manifesta cu precadere in sezonul rece, asa cum sunt virozele respiratorii, favorizate de temperaturi scazute si umiditate mare, dar si infectii care apar indeosebi vara, asa cum este salmonella, bacterie luata prin contact cu alimente contaminate. Tot pe aceasta cale se poate contacta si toxina botulinica, care ataca sistemul nervos si respirator, dar si bacteria E.coli, responsabila de cele mai multe cazuri de septicemie. Infectia cu Streptoccocus este considerata cea mai periculoasa din lume, fiind responsabila de pneumonie si meningita. Aceasta bacterie traieste in flora sistemului respirator si ataca atunci cand imunitatea scade. De asemenea, o alta bacterie deosebit de periculoasa este Staphylococcus, care, de asemenea, traieste pe piele si se inmulteste atunci cand imunitatea este compromisa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare